Şanlıurfa'da Esnaf Fakıbaba'yı Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Esnaf Fakıbaba'yı Protesto Etti

Şanlıurfa\'da Esnaf Fakıbaba\'yı Protesto Etti

Şanlıurfa'da Kentsel Dönüşüm'de işyerlerine hak edilenden daha az değer verildiğini ileri süren esnaf, Belediye Başkanı Fakıbaba'yı protesto etti

27.11.2013 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında işyerlerinin şehir dışına taşınması planlanan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki esnaf, dün yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için protesto gösterisi yaptı. Önceden pankartlar hazırlayan esnaf, Şanlıurfa Belediyesi'nin kendilerini mağdur bıraktığını söyledi.

Şanlıurfa kent merkezindeki Küçük Sanayi Sitesi'nin, Şanlıurfa Belediyesi'nin 'Kentsel Dönüşüm Projesi'yle şehir dışında taşınmasının kararlaştırılmasının ardından yükselen tepkiler dinmek bilmiyor. Dün bir araya gelerek işyerlerinin şehir dışına taşınmasını istemeyen ve kendilerine önerilen kamulaştırma bedellerinin çok düşük tutulduğunu söyleyen sanayi esnafı, protesto gösterisi ile seslerini duyurmaya çalıştı. Daha önceden defalarca gündeme gelen ancak iki tarafında kabul ettiği bir çözümün bulunamadığı bölge için bu kez Fakıbaba'ya yüklenen esnaf sorunlarına çözüm bulunması için Başbakan Erdoğan'a seslendi.

'Fakıbaba'nın zulmünden başbakanın haberi var mı?', 'Sanayinin Esad'ı; Fakıbaba', 'Hazımsız Fakıbaba sanayiyi daha yiyemedi', 'Esnaf düşmanı Fakıbaba' yazılı pankartlar asan esnaf, Fakıbaba aleyhine sloganlar atarak gazetecilere haklarının verilmesi yönünde açıklamalarda bulundu.

Esnaf, "Bize verilen kamulaştırma bedeli düşük. Bize bu dayattırılıyor. Hakkımız yeniyor ve biz buna 'dur' demek için esnaf olarak tepkisimizi dile getiriyoruz" dedi.

Esnafın astığı pankartlar, daha sonra olay yerine gelen polisler tarafından indirildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Esnaf Fakıbaba'yı Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement