Şanlıurfa?da Kadına Yönelik Şiddeti Halaylarla Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da Kadına Yönelik Şiddeti Halaylarla Protesto Ettiler

Şanlıurfa?da Kadına Yönelik Şiddeti Halaylarla Protesto Ettiler

Şanlıurfa'da kadına yönelik şiddeti halaylarla protesto ettiler Şanlıurfa'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

26.11.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da kadına yönelik şiddeti halaylarla protesto ettiler

Şanlıurfa'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe katılan kadınlar, davul-zurna eşliğinde halay çekerek, erkek şiddetine tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi tarafından 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda etkinlik düzenledi. Şiddet gören kadınların fotoğraflarının da sergilendiği ve Suriyeli kadınların da katıldığı etkinlikte, konuşan Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi yetkilisi Kewser İssa, "Dünya'da kadınlara yönelik şiddet her gün artarak devam ediyor. Günlük hayatta şiddet gören kadınların yanı sıra savaş ortamında bulunan kadınlar bile acımasız bir şekilde erkek şiddetine maruz kalıyor. Bu nedenle kadınlara yönelik şiddeti asla tasvip etmiyoruz"

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği kutlamaya yöresel elbiseleriyle katılan kadınlar, davul-zurna eşliğinde halay çekip zılgıtlarla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da Kadına Yönelik Şiddeti Halaylarla Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement