Şanlıurfa?da Mahkumların Eserleri Adliyede Sergilendi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da Mahkumların Eserleri Adliyede Sergilendi

Şanlıurfa?da Mahkumların Eserleri Adliyede Sergilendi

Şanlıurfa'nın Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumların yaptığı eserlerden oluşan 'el işi ve resim sergisi' Adile Sarayı'nda sergilendi.

23.05.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumların yaptığı eserlerden oluşan 'el işi ve resim sergisi' Adile Sarayı'nda sergilendi.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumlar tarafından yapılan el işi örgü ve ahşap oymacılığından yapılan eserler, adliye koridorlarında sergilendi. Mahkumların topluma kazandırılması amacıyla cezaevinde açılan kurslarda kuş kafesi, maket gemiler, çivi tablolar, şal ve yağlı boya tablolarının yer aldığı çok sayıda ürün adliyeye gelenlerin beğenisine sunuldu. Mahkumlar tarafından yapılan el işi ürünlerinin sergisinin açılışını Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ile Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer tarafından yapıldı. Adliye koridorlarında bir hafta boyunca sergilenecek ürünleri inceleyen Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, hükümlülere yönelik başlatılan kursların cezaevlerinde kalanların el işi becerilerini geliştirdiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğüyle oluşturulan bir protokolde 5 bin civarında kuş kafesinin yapılacağını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, şunları söyledi; 'Burada sergilenen ürünler tamamen el emeğidir. Hükümlülerin bir ay uğraşarak ürettikleri ürünlerdir. Bu çalışmalar hükümlülerin rehabilitasyonu adına bizim desteklediğimiz ve önemsediğimiz faaliyetlerdir. Bu tür faaliyetlerle aslında hükümlüleri topluma hazırlıyoruz. Cezaevinde çıktıklarında da bu tür faaliyetleri devam ettirebilmeleri için kendilerine her zaman desteklerimiz devam edecektir. Hem hükümlülerimizi cezaevinde rehabilite ediyoruz. Hem de dışarıdakilerin hükümlülerin nasıl zaman geçirdiklerini bilmeleri açısından güzel bir faaliyet sergiliyoruz. Burada elde edilecek gelirler, hükümlülere verilecektir. Bütün hükümlülerimiz cezaevinde bulunan iş atölyelerinde çalışabilirler. 20 hükümlünün el ürünleri burada sergileniyor. Orman Bölge Müdürlüğümüzle yaptığımız bir protokolle 5 bin civarında kuş kafesi yapıyoruz. Kuşların doğal ortamı için bu yapılan kuş kafesleri ormandaki ağaçlara konulacaktır. Milli eğitim müdürlüğü ile yapılan protokolle okullara sıra yapıyoruz. Herkesi bu sergiyi gelip görmeye davet ediyorumö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da Mahkumların Eserleri Adliyede Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement