Şanlıurfa'da Tablet Bilgisayar Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Tablet Bilgisayar Dağıtımı

Şanlıurfa\'da Tablet Bilgisayar Dağıtımı

Şanlıurfa'da alt yapısı tamamlanan 70 ortaöğretim okulunda Fatih Projesi kapsamında 18 bin 244 tablet bilgisayar dağıtılacak.

09.04.2014 16:13  Güncelleme: 16:12

Şanlıurfa'da Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında, alt yapısı tamamlanan 70 ortaöğretim okulunda 18 bin 244 tablet bilgisayar dağıtılacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye Kız İmam Hatip Lisesi ile Abdülkadir Göncü Anadolu Liselerinde düzenlenen törende Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz,  İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

Törende öğrencilerle sohbet eden Vali Yardımcısı Yılmaz, FATİH projesi'ni, eğitimde teknolojiyi yakalamak adına önemli bir fırsat eşitliği sağladığını söyledi.

Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin eğitimle belirlendiğini ifade eden Yılmaz,  " Günümüzde tarihin her döneminin de ağırlığını hissettiren bilginin günümüzde çok daha güçlü hale geldiğini görmekteyiz. Devletimizin pek çok konuda sağlamış olduğu ilerlemelere paralel olarak sınıflara bu teknolojik imkanların girmesi öğretmen ve öğrencilerimiz açısından son derece önemlidir" dedi.

Kentteki eğitimin kalitesinin yükseltilmesi çalıştıklarını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü İlci de, "İlimizde bir yandan güzel modern okullar ve binalar yaparken bir yandan da bilim ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanmak için önemli projeler yürütüyoruz. Fatih Projesi dünya ölçeğinde çok önemli ve büyük bir projedir" şeklinde konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Tablet Bilgisayar Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement