Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek ilçesinde Kadın Kültür Merkezi'nde okunan mukabeleye kadınlar ilgi gösteriyor.

09.07.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesinde Kadın Kültür Merkezi'nde okunan mukabeleye kadınlar ilgi gösteriyor.

İlçenin Atatürk Mahallesi'nde bulunan ve kadınlara yönelik eğitim ve kültürel faaliyet gösteren SODES 1 Nolu Kadın Kültür Merkezi'nde ramazan dolayısıyla okunan mukabeleye kadınlar ilgi gösteriyor.

Kur'an kursu görevlisi Yıldız Manulboğa tarafından okunan mukabeleyi hergün yaklaşık 50 kadın takip ediyor.

Konuyla ilgi açıklama yapan Manulboğa, kadınların ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Kadınların söz konusu yerde hem Kur'an-ı Kerim hemde dini sohbet dinlediklerini belirten Manulboğa, "Yaklaşık 50 kadın, her gün mukabeleye katılıyor. Mukabelede her gün 1,5 cüz okuyan kadınlar, bu sünneti ihya etmenin hazzını yaşıyor. Kadınlar evde boş oturmaktansa burada hem dinlerini öğreniyorlar hem sevap kazanıyorlar hemde ruhlarını dinlendiriyorlar. Biz bütün kadınlarımızı buraya bekliyoruz" dedi.

- Kaymakam Erkal'ın ziyaretleri

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, 80 yaşındaki Hazal Aslan'i ziyaret ederek yardımda bulundu.

Erkal ve beraberindekiler ilçenin Kale Mahallesi'nde kızı Zara ile yaşayan Hazal Aslan'ı iftara yakın saatlerde evinde ziyaret etti. Hazal birlikte iftar yapan Erkal, yaşlı kadına gıda ve para yardımında bulundu.

Erkal, Hazal'ın 23 yaşında hasta olan kızın tedavi masraflarının kaymakamlıkça ödeneceğini söyleyerek ramazan boyunca yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarla kendi evlerinde iftar yapacaklarını belirtti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement