Şanlıurfa - Dünyanın En Büyük Nekropol Mezarlığı Şanlıurfa?da - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa - Dünyanın En Büyük Nekropol Mezarlığı Şanlıurfa?da

Şanlıurfa - Dünyanın En Büyük Nekropol Mezarlığı Şanlıurfa?da

Dünyanın en büyük nekropol mezarlığı Şanlıurfa'daŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Urfa Kalesi çevresinde yürüttüğü 'Kale Eteği Projesi' çalışmaları sırasında Edessa Kralı Abgar'ın ailesinin önde gelenlerinden birine ait olduğu tahmin edilen büyük bir kaya mezarı bulundu.

08.07.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük nekropol mezarlığı Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Urfa Kalesi çevresinde yürüttüğü 'Kale Eteği Projesi' çalışmaları sırasında Edessa Kralı Abgar'ın ailesinin önde gelenlerinden birine ait olduğu tahmin edilen büyük bir kaya mezarı bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen 'Kale Eteği Projesi' çalışmalarında yeni kaya mezarlarına ve mozaiklere rastlandı. Arkeologlar tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, 45 dönümlük arazi üzerinde şimdiye dek 80'e yakın kaya mezarı restore edilirken, bölgede ahşap yol düzeneği, çevre düzenlemesi ve gece ışıklandırmaları da Şanlıurfa'nın cazibe merkezi olması yolunda önemli adımlar arasında yer alıyor. Kale eteğinde sürdürülen çalışmalarda son olarak yeni bir kaya mezarı ve mozaikler bulundu. Urfa Kalesi tepe yamacının en üst bölümünde bulunan ve diğer kaya mezarlarına nazaran daha büyük olan yeni mezarın, Edessa Kralı Abgar'ın ailesinin önde gelenlerinden birine ait olduğu tahmin ediliyor. İki taraflı 10 yakının yer aldığı yeni kaya mezarının bulunması heyecanla karşılandı. Yine aynı bölgede sürdürülen kazı çalışmaları sırasında bir kaya mezarında ise taban mozaiğine rastlandı. Proje çerçevesinde rastlanan 5'inci mezarda ise Süryanice yazıtlar ve ince işlemeler dikkat çekti. Kale Eteği, Kızılkoyun ve Dedeosman Mahallesinde bulunan kaya mezarlarının tümünün gün yüzüne çıkarılması ile mevcut alanın dünyanın en büyük nekropol alanı, olabileceğine işaret ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Dünyanın En Büyük Nekropol Mezarlığı Şanlıurfa?da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement