Şanlıurfa Protokolü Cezaevinde Çim Saha Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Protokolü Cezaevinde Çim Saha Açılışını Yaptı

Şanlıurfa protokolü cezaevinde çim saha açılışını yaptıSPOR Toto Genel Müdürlüğü ile Hilvan Belediyesi tarafından Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumunda yaptırılan sentetik çim saha, yoğun protokolün katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

08.02.2017 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa protokolü cezaevinde çim saha açılışını yaptı

SPOR Toto Genel Müdürlüğü ile Hilvan Belediyesi tarafından Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumunda yaptırılan sentetik çim saha, yoğun protokolün katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

5 bin kişi kapasiteli Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde Spor Toto Genel Müdürlüğü ile Hilvan Belediyesinin ortaklaşa yaptırdığı sentetik çim saha ve voleybol sahasının açılışı yapıldı. Cezaevinde kalan mahkumların spor yapmaları amacıyla yaptırılan sahanın açılışına Şanlıurfa Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İlçe Belediye Başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık ile kurum amirleri ve mahkumlar katıldı. Açılış için hazırlanan kırmızı kurdeleyi uzun bir protokolün katılımıyla kesilerek, çim sahanın açılışı yapıldı. Ardından protokol üyeleri, çim sahada penaltı vuruşunu yaparak, spor tesisleri faaliyete soktu. Çim sahanın açılışının ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, tutuklu ve hükümlülerin meslek sahibi olabilmeleri için valilik olarak her zaman destek verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Burada yeni bir yapılanma var. Temennimiz cezaevlerinin çok fazla dolması değil, ama günümüz şartlarında bazen ihtiyaç olabiliyor. Toplumun içerisinde belirlenen kurallara uygun hareket etmeyenler yargılama sonucunda bu cezaevlerinde belli bir süre kalıyorlar. Bu sürenin mutlaka rehabilitasyonu için çok iyi değerlendirilmesi ve bu insanların ileride topluma tekrar geri döndüğünde meslek sahibi olabilmeleri ve hem ruhen, hem de bedenen sağlıklı insanlar olarak dönmeleri çok önemlidir. Onun için bu konuda ne yapılsa azdır. Valilik olarak bu tür çalışmalara her zaman destek veriyoruz."

Ceza infaz kurumlarının kuruluş amacı sadece cezaların infazını sağlamak olmadığını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, 'Bizim asli görevimiz bu infazı gerçekleştirmekle birlikte içeride kalan hükümlü ve tutuklularımızın rehabilitasyonu, eğitim ve topluma kazandırılmaları yönünde de faaliyetler sürdürüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu spor alanında büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Açık Ceza infaz kurumu bir anlamda bir iş atölyesi şeklindedir. Hükümlülerin bu iş atölyelerinde çalıştırarak aynı zamanda bir meslek kazandırılıyor' dedi.

Şanlıurfa Protokolü Cezaevinde Çim Saha Açılışını Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Protokolü Cezaevinde Çim Saha Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement