Şanlıurfa ve Kültürü' Beste Yarışmasında Birinci Belirlenemedi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa ve Kültürü' Beste Yarışmasında Birinci Belirlenemedi

Şanlıurfa ve Kültürü\' Beste Yarışmasında Birinci Belirlenemedi

'Şanlıurfa ve Kültürü' beste yarışmasında birinci belirlenemediŞANLIURFA Kültür, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenen ve 75 eserin yer aldığı 'Şanlıurfa ve Kültürü' isimli beste yarışmasında birinciliğe aday eser bulunamadı.

13.04.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Şanlıurfa ve Kültürü' beste yarışmasında birinci belirlenemedi

ŞANLIURFA Kültür, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenen ve 75 eserin yer aldığı 'Şanlıurfa ve Kültürü' isimli beste yarışmasında birinciliğe aday eser bulunamadı.

ŞURKAV tarafından kentte 'Şanlıurfa ve Kültürü' başlıklı beste yarışması düzenlendi. Yarışmaya 75 besteci eserleriyle başvuru yaptı. Jüri tarafından değerlendirilen ve sonucu Vali İzzettin Küçük, tarafından açıklanan yarışmada birinciliğe aday eser bulunamadı. Yarışmada 'Ne şah sevdadır Urfa' isimli beste Arif Çelik'e ikincilik, 'Ceylan gezer bağında' isimli beste ise yazarı Bakır Karadağlı'ya üçüncülük kazandırdı. Mansiyon ödüllerinin de belirlendiği yarışmanın sonuçlarını açıklayan Vali Küçük, sonuçların enteresan olduğunu belirtti. Yarışmada birinci çıkmamasına şaşıran Vali Küçük şunları söyledi:

"Sonuçlar enteresan. Jüri heyeti birinciliğe layık eser bulamamıştır. İkincilik ve üçüncülük ödülü verilecektir. Bu karar 5 jüri üyesinin oy birliği ile alınmıştır. Birinciliğe layık eser bulunamamıştır. Şanlıurfa'nın değerlerini, soyut ve somut değerlerini, kültürel bütün miraslar dahil, bunları işlemek, kamuoyuna paylaşmak için bir dizi yarışma ve program düzenlemiştik. Bu yarışmaya 75 eser katıldı ve neticeyi jüri üyeleri bana kapalı zarf içerisinde teslim etti."

Yarışmada eserleri dereceye giren bestecilere ödüllerinin 14 Mayıs'ta Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek gecede verileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa ve Kültürü' Beste Yarışmasında Birinci Belirlenemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement