Şanlıurfaspor'un Başarısız Olmasının 10 Nedeni - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfaspor'un Başarısız Olmasının 10 Nedeni

Şanlıurfaspor\'un Başarısız Olmasının 10 Nedeni

2015-2016 sezonunda gerek kupa maçlarında gerekse ligde böylesine bir istikrarsızlığı ortaya koyan Şanlıurfaspor'daki sorunun kaynağı ne?

03.02.2016 12:30

PTT 1. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda tam bir hezimet yaşayarak bir puanla grubu son sırada bitirdi.

Mücadele ettiği ligde de futbol adına sahaya bir şey yansıtamayan Urfaspor taraftarını üzmeye devam ediyor. Gazete İpekyol'un yaptığı analizlere göre işte Urfaspor'un başarısız olmasının altında yatan 10 önemli neden.

1- KULÜBÜN BORÇ BATAĞINDAN KURTULAMAMASI

Şanlıurfaspor'un başarısız olmasının altında yatan sebeplerin başında şüphesiz kulübün borç batağı içinde yüzmesi geliyor. Kulüp yetkilileri her ne kadar borçlarının olmadığını dişle getirse de parasını alamadığı için sözleşmesini fesheden ya da kulübü Türkiye Futbol Fedarasyonu'na şikâyet eden futbolcular bunun en iyi örneği. Özellikle lig arasında kampa giden takımın otel parasını ödeyemediği için otele alınmaması basında geniş yer buldu.

2- PARAGÖZ MENAJERLERİN KÜLÜBE MUSALLAT OLMASI

Çoğu zaman işi sadece para için yapan ve Urfaspor'a getirdiği futbolcuların daha sonra kulübü yüz üstü bırakması Sarı Yeşillilerin başarısız olmasında etkili oluyor. Şu ana kadar kulübe gelen çoğu futbol menajerinin daha sonra kulübü alacakları için TFF'ye şikâyet etmesi taraftarı çileden çıkardı. Şu ana kadar Şanlıurfaspor'da defalarca menajer krizi yaşandı. Urfaspor'da bulunduğu dönemde alacaklarını ödeyemediği için kulübü TFF'ye şikayet eden ama buna rağmen yine rahat bir şekilde kulübe girip çıkan menajer Sedat Yeşilkaya bunun en iyi örneği. Teknik direktör Tugay Kerimoğlu'nun Sarı Yeşilli kulüpte hiçbir resmi görevi bulunmayan Sedat Yeşilkaya'ya göz yumması ve Şanlıurfaspopr yönetiminin de buna sessiz kalması taraftarlar tarafından eleştiriyle karşılanmıştı.

3- BİLİNÇSİZ TRANSFERLERİN YAPILMASI

Urfa temsilcisi ara transfer döneminde 17 futbolcuya kapıyı göstererek devam etmeyeceğini söyledi. Özellikle Yousef Yeşilmen, Fevzi Elmas, Onur Akbay gibi futbolcuların takımdan ayrılması taraftarı derinden yaralamıştı. Gönderilen 17 futbolcuya nazaran 16 futbolcu transfer eden Şanlıurfaspor PTT 1.Lig'de en çok transfer yapan takım olmuştu. Transfer edilen 16 futbolcudan sadece Lua Lua'nın etkili olması kulübün bilinçsiz transfer yaptığının en önemli göstergesi.

4- GENÇ YETENEKLERE ÖNEM VERİLMEMESİ

Şanlıurfa'da Amatör Lig'de top koşturan ve gelecek vaat eden binlerce futbolcu bulunuyor. Bu genç yeteneklerin çoğu büyük takımlar tarafından alınıp altyapıda yetiştiriliyor. Akçakalespor'da top koşturan 15 yaşındaki Serhat Gök'e Galatasaray talip olmuştu. Elinde bu kadar imkan Urfaspor'un dışarıdan futbolcu transfer etmesi ve getirdiği futbolculardan futbol adına verim alamaması amatör takım teknik direktörlerini çileden çıkardı. Öte yandan önceden altyapıya önem veren Urfaspor'un son dönemlerde altyapıdaki futbolculara gerekli önemi vermediği gözlerden kaçmadı.

5- TEKNİK DİREKTÖRLERİN BİLETLERİNİN HEMEN KESİLMESİ

PTT 1.Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor teknik direktörleri harcama konusunda en cömert takım olma unvanını elinde bulunduruyor. Son 2 yılda dört teknik direktör değiştiren Urfaspor son olarak deneyimli teknik adam Tugay Kerimoğlu ile anlaştı. Kerimoğlu yönetiminde istediği başarıyı yakalayamayan takım ligde düşme hattında yer alıyor. Tugay Kerimoğlu yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele eden Şanlıurfspor 1 puanla kupaya veda etti. Şu ana kadar en başarılı teknik adam olan Cihat Arslan aldığı bir mağlubiyet sonrası bileti kesilmişti. Süper Lig takımlarından Akhisar Belediyespor'u çalıştıran Cihat Arslan, Şanlıurfaspor'a en parlak dönemini yaşatmıştı.

6- TAKIMDA YAŞ ORTALAMASININ YÜKSEK OLMASI

PTT 1.Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor en yaşlı kadroya sahip takımların başında yer alıyor. Kubilay Sönmez ve Erhan Kartal dışında pek fazla genç oyuncuya sahip olmayan Urfaspor'un yaş ortalaması 29'un üzerinde. Özellikle ara transfer döneminde Viking takımından transfer edilen Senagalli futbolcu El Hadji Makhtar yaşlı görüntüsüyle uzun süre basında yer almıştı. Hatta bazı taraftarlar 'huzurevinden transfer yapsaydınız' demişti. Hal böyle olunca sahada koşan futbolcuyu bulmak çok zor oluyor.

7- KALECİ BOLLUĞUNA RAĞMEN KALEDEKİ SORUNUN DEVAM ETMESİ

PTT 1.Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor'un kadrosunda beş kaleci bulunuyor. Urfa ekibi böylece ligde en çok kalecisi bulunan takım unvanını elinde bulunduruyor. Necati Yılmaz, Emrah Tuncel, Ebubekir Elihoş, Hacı Demircan, Onurcan Piri olmak üzere elinde beş kalecisi bulunan Urfaspor, buna rağmen kalesini gole kapatamıyor.
Bu kadar kaleci bolluğuna rağmen Urfa ekibi şu ana dek oynadığı maçlarda kalesinde 25 gol gördü.

8- GOL ATABİLECEK FORVETİN OLMAMASI

Şanlıurfaspor'un başarısız olmasının altında yatan en büyük nedenlerin başında forvetinin bulunmaması bulunuyor. Şanlurfaspor'a şu ana kadar gelmiş en iyi forvet olan Banahane'nin bir gece de biletinin kesilmesi, taraftarın büyük tepkisine neden olmuştu. Banahane'den sonra forvet konusunda dikiş tutturamayan Urfaspor, gol atma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Edinho ve Lua Lua'nın beklenen düzeyde gol atmaması Sarı Yeşilli kulübü her geçen gün 2.Lig' e itiyor.

9- YÖNETİMİN BASINDAN UZAK DURMASI

Tugay Kerimoğlu Şanlıurfaspor'a geldiği ilk gün her hafta gazetecilerle bir araya geleceğinin sözünü vermişti. Ama takımın başına geçtiği günden beri basından uzak duran Kerimoğlu, çoğu zaman basına ateş püskürdü. Öte yandan kulüp basının antrenmanları gazetecilere kapatması da gözlerden kaçmadı. Özellikle yönetimde yer alan bazı kişilerin takımın başarısızlığını basına bağlaması ve basına sözlü hakarette bulunması da basın camiası tarafından eleştiriyle karşılanmıştı. Basından uzaklaşan Şanlıurfaspor'un başarısız olmasını tetikleyen en önemli etkenlerin başında bu geliyor.

10- YÖNETİCİLERİN TARAFTARLA BÜTÜNLEŞEMEMESİ

Yılmaz Vural gibi teknik direktörler çoğu zaman anlaştıkları takımlarda her hafta halka ve taraftarla bir araya geliyor. Bu da takımın başarısının artmasını tetikliyor. Şanlıurfaspor'a geldiği günden bu yana bir kez olsun halkın arasına inmeyen ve taraftarla bütünleşmeyen Kerimoğlu, sürekli taraftardan kaçıyor. Kerimoğlu ile bütünleşmek istediklerini belirten Şanlıurfasporlu taraftarların bu isteği yanıtsız kaldı. Hal böyle olunca takımın başarısız olması normal karşılanıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfaspor'un Başarısız Olmasının 10 Nedeni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement