Sapanbağları Mahallesi Eylemde - Son Dakika
Güncel

Sapanbağları Mahallesi Eylemde

Sapanbağları Mahallesi Eylemde

Pendik Devlet Hastanesi Sapanbağları Semt Polikliniği'nin kapatılarak yerine Ruh Sağlığı Merkezi'nin açıldığını söyleyen mahalle sakinleri, polikliniğin kapatılmaması için protesto gösterisi düzenledi.

17.10.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik Devlet Hastanesi Sapanbağları Semt Polikliniği'nin kapatılarak yerine Ruh Sağlığı Merkezi'nin açıldığını söyleyen mahalle sakinleri, polikliniğin kapatılmaması için protesto gösterisi düzenledi.

Sapanbağları ve çevresindeki 5 mahallede oturan vatandaşlar saat 13.30'da Pendik Devlet Hastanesi'ne bağlı hizmet veren Sapanbağları Semt Polikliniği'nin önünde toplandı. Aralarında engelli vatandaşlar ve yaşlıların da bulunduğu mahalleliler, "Halka hizmetse halkın polikliniğini kapatma" ve "100 bin nüfus 6 mahalle bir tane poliklinik Sapanbağları Polikiliniği'ni kapatmayın" yazılı döviz açtı. Vatandaşlar polikliniğin kapatılmaması için önce imza topladı. Ardından kalabalık kapatılacağı ve yerine Ruh Sağlığı Merkezi açılacağı söylenen polikilinik binası önünde eylem yaptı.

Mahalle sakinleri adına yapılan basın açıklamasında "Pendik ilçemizde 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi' kurumunun varlığına karşı olmadığımızı da ayrıca belirtmek isteriz. Ancak, 6 mahalle halkının hizmet aldığı, en önemli hizmet anlayışı olan sağlık hizmetinin kısıtlanmasına ve mahalle halkının ihtiyaçlarının yok sayılmasına karşı olduğumuzu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası ve hukuk düzeni çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğimizi en derin saygılarımız ile kamuoyuna duyurmak isteriz" denildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sapanbağları Mahallesi Eylemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement