Saski, 24 Saat Su Kalitesini İzliyor - Son Dakika
Ekonomi

Saski, 24 Saat Su Kalitesini İzliyor

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, şehrin su kaynakları ile dağıtım sistemlerini teknoloji ile takip ettiklerini belirtti.

13.02.2016 18:58

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, şehrin su kaynakları ile dağıtım sistemlerini teknoloji ile takip ettiklerini belirtti.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, SASKİ'nin suyu scada ile izlendiğini ve gerekli takiplerinin yapıldığını belirterek, göl tesislerinden alınan suyun vatandaşların musluğuna ulaşana dek takip edildiğini bildirdi. Beş şube müdürlüğü ile hizmet sunduklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Faturalandırma alanında çalışan personellerimiz her zaman sahadalar. Ekip arkadaşlarımız ile de bir araya gelerek durum değerlendirmeleri yapıyoruz. Sahada faturalandırma işlemini gerçekleştiren arkadaşlarımız faturalandırma işlemini gerçekleştirdiği anda burada ki sistemimize düşüyor. Eğer bir su abonesinin borcu varsa sistem otomatik olarak kapat diyor. Böylelikle hiçbir ihtilafa mahal vermemiş oluyoruz."

Yıldız, kaçak konusunda taviz vermediklerini ve kaçak su kullanımı konusunun en önem verdikleri konulardan biri olduğunu ifade etti. Geçen yıl 8 bin kaçak tutanağı tuttuklarını bildiren Yıldız, "Yaklaşık 415 bin abonemiz var. Bu gerçekten çok önemli bir sayıdır. Nüfusa göre oranladığımızda gelişmiş kentlerden önde olduğumuz görülecektir. Mesela geçtiğimiz yıl şehrimizin tamamında 66 bin adet abone işlemi gerçekleştirmişiz. Bu sayı şehrimizde ki inşaat durumunu gösteriyor. Yapılaşma ile birlikte sayı artmaya devam edecektir. Zaten baktığımız zaman inşaat sektörünün canlı ve hızlı olduğu yerlerde abone sayımızın daha yüksek olduğu görülecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, faturalarda sadece nakit olarak değil, kredi kartıyla da ödeme işlemi gerçekleştirilebildiğini kaydederek, "Şuanda 4 tane SUMATİK akıllı vezne uygulalamız yer alıyor. Kartlı sayaç kullanan abonelerimiz de var. Onlarda buralardan yükleme işlemleri yapabiliyorlar. İnternet sitemiz üzerinde de kredi kartıyla ödemeler yapılabiliyor. Yani vatandaşlarımızın faturaları ile birlikte kuruma kadar gelmeleri gerekmiyor. Yeni Sumatikler konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç olan yerlerde bunu değerlendirebiliriz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Saski, 24 Saat Su Kalitesini İzliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement