"Şeker Hayat" Engelleri Kaldırıyor - Son Dakika
Güncel

"Şeker Hayat" Engelleri Kaldırıyor

Eyüp Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Rehabilitasyon Koordinasyonu bünyesindeki Şeker Hayat Engelliler İş Atölyesi, faaliyetlerini arttırarak devam ediyor.

10.02.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atölye, uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen başarılı çalışmalar sonucu benzer faaliyet gösteren kuruluşlara örnek oluştururken, günden güne öğrenci sayısını ve faaliyetlerini de arttırıyor. Atölyede, aile ortamında gerçekleştirilen faaliyetler sayesinde el becerilerini geliştiren engelli gençler yaşama sevinçlerini arttırırken hayata daha sıkı bağlanıyorlar.

Eyüp Belediyesi bünyesinde down sendromlu gençlere yönelik başlatılan atölye çalışmaları bugün; mental retardasyon ve otizm de dahil olmak üzere, tüm zihinsel tanılı gruplar için bir iş ve eğitim merkezi haline geldi.

İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle Eyüp Belediyesi'nin bir projesi olarak başlayan Şeker Hayat Atölyesi, çalışmalarına her gün bir yenisini ekleyerek başarı grafiğini sürekli yükseltiyor. Atölyede toplamda, 20 yaş ve üzerinde, 148 öğrenci kayıtlı. Öğrencilerin her biri haftada 3 gün olmak üzere dönüşümlü olarak eğitimlere devam ediyor. Günlük olarak 25 ile 30 öğrenci eğitim için atölyede hazır bulunuyor.

Alanındaki ilk ve en başarılı örnek olarak takdirleri toplayan, sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir yapıya sahip atölyede gençler için, mesleki ve sosyal rehabilitasyon alanında, sonuçları izlenebilen, başarılı bir program uygulanıyor.

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Atölyede, üniversitelerin sosyal bilimler, öğretmenlik, ziraat ve güzel sanatlar fakültelerinden mezun olmuş veya İSMEK'te (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) yetişmiş, her biri ayrı bir branşta uzman 6 eğitmen görev alıyor. Güçlü bir eğitimci kadrosuyla hizmet veren atölyede birbirinden güzel beceri geliştirici faaliyetler gerçekleştiriliyor.

ENGELLİLERE ALTIN BİLEZİK KAZANDIRIYOR

Düzenli olarak gerçekleştirilen faaliyetlerle el becerilerini geliştiren öğrencilere istihdam olanağı da sağlayan atölyede, buldan bezi, pazen, keten ve pamuklu kumaşlar kullanılarak butik tarzı ev tekstili ürünleri yapılıyor. Bu ürünler arasında gündelik kullanıma uygun bebek eşyaları, alt açma bezleri ve bebek battaniyeleri, mutfak önlükleri, masa örtüleri, ekmek torbaları gibi hem çok şık hem de kullanışlı ürünler yer alıyor. Bu arada atölyede verilen eğitimlere seramik biçimlendirme, hüsn-ü hat ve ebru da eklendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Şeker Hayat' Engelleri Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement