Sellektörler Gelecek Yılın Tohumlarını Hazırlıyor - Son Dakika
Yerel

Sellektörler Gelecek Yılın Tohumlarını Hazırlıyor

Sellektörler Gelecek Yılın Tohumlarını Hazırlıyor

Korkuteli Ziraat Odası’na ait sellektör buğday eleme aracı, seyyar olarak mahalle mahalle dolaşarak tüm ova ve yayla mahallelerdeki çiftçinin ayağına kadar giderek hizmet veriyor.

13.10.2014 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korkuteli Ziraat Odası'na ait sellektör buğday eleme aracı, seyyar olarak mahalle mahalle dolaşarak tüm ova ve yayla mahallelerdeki çiftçinin ayağına kadar giderek hizmet veriyor.

Ziraat Odası tarafından çiftçinin hizmetine sunulan Sellektörler çiftçilerin gelecek yıl ki tohumluklarını hazırlıyor.

Korkuteli'ne bağlı Mamatlar, Güzeloba ve yayla mahallelerde buğday eleme işlemlerini sürdüren sellektörler çiftçinin gelecek yılki tohumlukları hazırlanıyor.

Kaliteli tohum elde etmek amacıyla tüm mahalleleri dolaşarak çiftçiden hiçbir karşılık almadan hizmet veren sellektör makineleri, çiftçinin elindeki buğdayı daha kaliteli olarak ayırmasına ve buğday içinde bulunan ot tohumu, çavdar ve samanı ayıklayarak kaliteli tohum elde ediyor.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, "Korkuteli ilçesinde hasat mevsiminin sona ermesiyle çiftçilerimiz önümüzdeki yıl ekecekleri tohumluk buğdayları şimdiden hazırlıyor. Bu yıl yayla ve ova köylerde buğday üretiminde yüksek kalite elde edildi . Biz Korkuteli Ziraat Odası olarak odamız bünyesinde bulunan tohum eleme aracını mahallelere göndererek üreticinin elindeki mahsulü yabancı tohumlardan ayırmaları ve gelecek yılki ekecekleri tohumlukları kaliteli olarak ayarlamaları için yardımcı oluyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sellektörler Gelecek Yılın Tohumlarını Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement