Semih Şentürk: Melo 'Saygılı Ol' Dedi, 'Saygısızlık Yapmadım' Dedim - Son Dakika
Spor

Semih Şentürk: Melo 'Saygılı Ol' Dedi, 'Saygısızlık Yapmadım' Dedim

İstanbul Başakşehirli Semih, "Gol sevincinde Melo, 'Saygılı ol' dedi. Ben de 'Saygısızlı yapmadık, sevinç gösterisi yaptık.' dedim. Melo'ya cevabını verdim." dedi.

27.10.2014 20:06  Güncelleme: 20:09

Galatasaray'ı 4-0'la geçen İstanbul Başakşehir Futbol Takımı'nın golcü ismi Semih Şentürk, önemli açıklamalar yaptı.

"MAÇA KAYBETMEMEK İÇİN ÇIKMIŞTIK"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan tecrübeli golcü, Galatasaray'ı hafta içinde iyi değerlendirdiklerini belirterek "Böyle bir skoru kimse beklemez" diyen Semih Şentürk, "Maça kaybetmemek için çıktık ama galip gelince mutlu olduk. Sonuçta Galatasaray gibi büyük bir camiadan 3 puan almak zordur ama zoru başardık. Çok çalışıp karşılığını aldık" diye konuştu.

Takım savunmasını istediğini ve gol yememeye çalıştıklarını ifade eden Semih, "Bir şekilde gol yemezsen atıyorsun, biz de bu mantıkla ilerliyoruz. Hocamızın düşüncesi takım savunması odaklı, buna göre idman yapıyoruz, ligin de en az gol yiyen takımıyız" dedi.

"GALATASARAY'IN ZAAFLARINI ÇÖZDÜK"

Galatasaray'ın Dortmund maçından sonra taktik çalıştıklarını ve bunun kendilerine büyük katkı sağladığını, 2 golü de Dortmund'la aynı şekilde bulduklarını ifade eden Şentürk, "2 gün arka arkaya bu hocamız bize bu maçı izlettirdi, sahada da söylediklerini uygulamaya çalıştık. O maç bize çok şey verdi. Galatasaray'ın iyi yönleri Sneijder'in topla buluşması, Melo'nun pas trafiği, Burak'ın koşularıydı, bunlara önlem aldık. Zaafları ise Melo'nun sağ ve sol kısmı boş kalıyordu, buradan aralara koşu yapmamızı söyledi hocamız. Dortmund maçında da buradan gol yedi Galatasaray. İyi hazırlandık ve kazandık" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAYLI FUTBOLCULAR SORUMLULUK ALMALI"

Galatasaray'ı değerlendiren ve her takımın kötü dönemi olabileceğini ifade eden Semih Şentürk, sarı kırmızılı ekipte oyuncuların sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi. Başarılı futbolcu şunları söyledi; " Fenerbahçe'de de kötü zamanlarımız oldu, ligi 6. sırada da bitirdiğimiz oldu ama bunlar gelip geçici şeyler. Galatasaray büyük bir camia, yeni yönetim geldi, hocası da kaliteli sonuçta İtalya milli takımından geldi.. Sahada oyunculara büyük bir iş düşüyor, bana laf düşmez ama futbolcuların daha çok sorumluluk alması, işine sarılması gerek. Üstesinden gelirler, bu böyle gitmez elbette. Ancak Galatasaray'da bir güven sorunu var bence. Saha içinde oyuncuların sorumluluk alması lazım. Selçuk, Burak, Sneijder gibi milli takımda oynayan iyi futbolcuları var, biraz daha sorumluluk alırlarsa daha iyi yerlere geleceklerdir".

"GOL SEVİNCİM GALATASARAY'A KARŞI DEĞİLDİ"

Galatasaray'a attığı gol sonrasında yaşadığı gol sevincini de yorumlayan Şentürk, "Kesinlikle Galatasaray taraftarı ve oyuncularına karşı bir sevinç yapmadım. Gol olduğunda bir poz vermek istedik. Biz Başakşehir olarak yeni bir takımız ve bu takımı tanıtmak istiyoruz ve bu sevinci daha önce de arkadaşlarımızla paylaştık. Bunun karşılığını almak için de basına poz vermek istedik. Ancak Galatasaray taraftarına, camiasına bir şey yapmak aklımıza gelmedi, gelmez de. Biz bu karakterde oyuncular değiliz" ifadelerini kullandı.

"MELO SAYGILI OL DEDİ, CEVABINI VERDİM"

Basında çıkan, Melo'nun gol sevinci ile ilgili olarak kendisine "Galatasaray'a saygılı ol" dediğini ifade ederek bu iddiayı doğrulayan Şentürk, ancak olayın maç sonunda olmadığını ifade etti. Şentürk, "Saha içinde 'Galatasaray'a saygılı ol' dedi, ben de 'öyle bir saygısızlık yapmadık, takım adına sevinç gösterisi yaptık' dedim. Biz büyük bir takım değiliz. Başakşehir takımının gelişmesi büyümesi için her şeyi yapmalıyız. Gol sevinicini de istediğimiz şekilde yaparız. Sonuçta takımı tanıtmak adına güzel bir şey oldu. Konuşma maç içinde yaşandı, maç sonunda bir gerginlik olduğu doğru değil. Bana bunları söylediğinde ben de Melo'ya cevabımı verdim" diye konuştu.

İSMAİL KARTAL'A DESTEK

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ni 2-1'lik skorla devirdiği maçta protesto edilen İsmail Kartal'ın son yaşadığı duygu yoğunluğunu da değerlendiren Semih Şentürk, "İsmail hoca adam gibi adamdır, çok sevdiğim bir isimdir. Uzun yıllar Kocaman döneminde birlikte çalıştık. Sahip çıkılması gerek, taraftarın sabırlı olması gerekir, eski bir Fenerbahçeli olarak tek söyleyeceğim budur. Galatasaray'da olduğu gibi kötü bir dönem olabilir, bu durumdan çıkaracak ise futbolcular ve hocadır, İsmail hoca üzülüştür, duygusal bir insan, iyi bir insan kendisi. Ancak dışarıdaki söylemlere takılmaması gerekli. O kendi işini yapacak karakterde bir adam. Camia da ona sahip çıkmalı" dedi.

"NEDEN ŞAMPİYON OLMAYALIM?"

Beşiktaş'ın futbolunu çok beğendiğini ifade eden Semih Şentürk takımda güzel bir aile ortamı olduğunu söylerken, "Yeni kurulmuş bir takım olarak ligi ilk 6 içinde bitirmek istiyoruz. Şampiyonluk yarışında İyi oynayan kazansın diyebilirim, daha çok erken. Biz de neden bir sürpriz yapmayalım, neden şampiyon olmayalım. 3 sene önce Bursaspor oldu, istersen başarırsın" dedi.

"FENERBAHÇEME HİZMET VERDİĞİM İÇİN GURURLUYUM"

Geçmişle ilgili pişmanlık yaşamadığını da ifade eden ve "Fenerbahçeli olduğum için, bu kulübe hizmet ettiğim için gururluyum" diyen Şentürk, sözlerini şöyle noktaladı;

"Geçmiş geçmişte kaldı, Fenerbahçe'de geçirdiğim her saniye benim için özeldi, şu an ise önüme bakıyorum. Yaşım 31, daha 4-5 sene oynayabilecek güce sahibim. Erken veya geç ayrılmam önemli değil, Fenerbahçeme hizmet verdiğim için gururluyum. Tek hedefim yeniden milli formaya da hizmet etmek".

Semih Şentürk: Melo \'Saygılı Ol\' Dedi, \'Saygısızlık Yapmadım\' Dedim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Semih Şentürk: Melo 'Saygılı Ol' Dedi, 'Saygısızlık Yapmadım' Dedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gercekci: Sevinecek tabiki adam top oynuyor 10 3 Yanıtla

Advertisement