Sennur Sezer Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sennur Sezer Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yönetmenliğini Nejat Saydam'ın üstlendiği, 1969 yılı yapımı "Buruk Acı" filmine adını veren şarkının sözlerini de yazan şair ve yazar Sennur Sezer toprağa verildi.

08.10.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini Nejat Saydam'ın üstlendiği, 1969 yılı yapımı "Buruk Acı" filmine adını veren şarkının sözlerini de yazan şair ve yazar Sennur Sezer toprağa verildi.

Evrensel ve Hayat Televizyonu'nun Kocamustafapaşa'daki binası önünde yapılan ilk törenin ardından Sezer için Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Sezer'in eşi Adnan Özyalçıner AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sennur benim herşeyimdi. Elimdi, ayağımdı. Elimden, ayağımdan oldum. Elim ayağım koptu" dedi.

Bir özgürlük mücadelecisinin eksildiğini belirten Özyalçıner, "O, yaşamanın, umudun ve barışın şairiydi ama onun yaptıkları ve yapacaklarını biz üstleniyoruz. Yani o ölmedi, biz onun adına yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da Sennur Sezer'in alanında otorite olduğuna vurgu yaparak, "Derin birikimi vardı. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Şimşek: "Geride bıraktıklarımızla anacaklar"

Sinema oyuncusu, yönetmen ve siyasetçi Berhan Şimşek, ünlü yazarın edebiyatın önemli isimlerinden olduğuna işaret ederek, "Çok değerli bir ablamızdı. Geldik, gidiyoruz. Geride bıraktıklarımızla anacaklar. Çok değerli eserler bıraktı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Sinema eleştirmeni ve yazar Atilla Dorsay ise Sennur Sezer'in her iyi şeyi yazdığını, her kötü şeyi eleştirdiğini vurgulayarak, "Adam gibi bir kadındı. Adnan'la Sennur'u hep birlikte gördüm. Bugün Adnan'ı yalnız görmek beni çok üzdü. Kendi adıma onu çok arayacağım" ifadelerine yer verdi.

Sezer'in cenazesi, meslektaşları, ailesi ve sevenlerinin katılımıyla ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sennur Sezer Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement