Seraya El-Kudüs'ten Ateşkesi Bitirme Tehdidi - Son Dakika
Güncel

Seraya El-Kudüs'ten Ateşkesi Bitirme Tehdidi

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs (Kudüs Seriyyeleri), İsrail'deki bir hapishanede açlık grevi yapan ve bugün komaya girdiği açıklanan Filistinli tutuklu Muhammed Allan'ın ölmesi durumunda İsrail'le ateşkese bağlı kalmaya son vereceğini duyurdu.

14.08.2015 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el- Kudüs (Kudüs Seriyyeleri), İsrail'deki bir hapishanede açlık grevi yapan ve bugün komaya girdiği açıklanan Filistinli tutuklu Muhammed Allan'ın ölmesi durumunda İsrail'le ateşkese bağlı kalmaya son vereceğini duyurdu.

Seraya el-Kudüs'ten yapılan yazılı açıklamada, Muhammed Allan'ın sağlık durumunun kötüleştiğine işaret edilerek, "Şehit olması durumunda, güç kullanarak karşılık vereceğimizi, İsrail'le yapılan ateşkese bağlı kalmayı sona erdireceğimizi bildiriyoruz" denildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Muhammed Allan'ın bugün komaya girdiğini ve solunum cihazına bağlandığını açıklamıştı.

Nablus kentinde yaşayan avukat Muhammed Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail'in makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı.

Zorla besleme yasasının, 58 günden bu yana açlık grevinde bulunan Allan için uygulanması gündemde. Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri ise buna karşı çıkıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seraya El-Kudüs'ten Ateşkesi Bitirme Tehdidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement