Sevilla, Büyük Avantajı Cebine Koydu: 2-0 - Son Dakika
Spor

Sevilla, Büyük Avantajı Cebine Koydu: 2-0

Avrupa Ligi'nde iki La Liga takımını karşı karşıya getiren yarı final ilk maçının galibi, Valencia'ya karşı yıllardır üstün olan Sevilla oldu.

25.04.2014 00:16  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

La Liga'nın iki güçlü ekibi Sevilla ve Valencia, Avrupa Ligi yarı final ilk maçında kozlarını paylaştılar. Maça iyi başlayan Sevilla, 90 dakikanın sonunda gülen taraf oldu.

SEVILLA İYİ BAŞLADI!

2 - 0

5

İsabetli şut

3

8

İsabetsiz şut

9

4

Korner

5

18

Faul

12

1

Sarı kart

2

0

Kırmızı kart

0

%42

Topla oynama

%58

Sevilla, Valencia karşısında maça oldukça iyi ve etkili bir başlangıç yaptı.

9. dakikada sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Federico Cartabia ceza sahasına ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı.

15. dakikada Sevilla'da kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşta Reyes topun başına geçti. Ortasından sonuç çıkmadı...

19. dakikada Sofiane Feghouli kanattan bindirip son çizgiye inerek ortasını yaptı ancak Sevilla savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

27. dakikada kaleyi karşısına alan Fazio Sevilla adına tabelayı değiştirmeye çok yaklaştı ancak şutu çerçeveyi bulmadı. 28. dakikada Rakitic, Bacca'ya harika bir pas atıp şut şansına soktu. Ancak vuruşunda kaleci başarılı oldu.

33. dakikada kazanılan serbest vuruşta arka direkte bekleyen M'Bia, bir anda önünde gelen topla önce ne yapacağını şaşırdı. Ardından arkasına düşen topu boş pozisyonda kale dibinde topuğu ile ağlara yollamayı başardı.

36. dakikada kendisine atılan ara topta bir anda rakip ceza alanına giren Bacca, topu kalecinin soluna düzgün bir vuruşla gönderdi ve golü bulmayı başardı ve durum 2-0 oldu.

41. dakikada rakip ceza alanı önünde kaleyi karşısına alan Federico Cartabia şutu az farkla dışarıya çıktı.

İlk yarı 2-0 sona erdi.

SEVILLA SKORU KORUDU!

61'

Valencia maçın en iyi pozisyonlarından birini yakaladı. Altı pas içerisinden Paco Alcacer tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı.

İlk yarıda bulduğu gollerin avanrajını ikinci yarıda iyi kullanan Sevilla, rakibinin oyun olarak olgunlaşmasına rağmen skoru korumayı başardı.

52. dakikada Valencia'da Methieu, ceza sahasına girmeden sert vurdu ancak top yandan dışarıya çıktı.

61. dakikada Valencia maçın en iyi pozisyonlarından birini yakaladı. Altı pas içerisinden Paco Alcacer tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı.

68. dakikada Gaya ceza sahası için sağ çaprazına hareketlenerek ortasını yerden gönderdi ancak defans araya girdi. 71. dakikada Carlos Bacca rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını denedi ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

80. dakikada Valencia'da Piatti, rakip kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çıkardı ancak top az farkla dışarıya gitti.

88. dakikada Pablo Piatti sol kanattan korneri kullandı ancak Sevilla savunması tehlikeli kesilen topu uzaklaştırdı. 90. dakikada Sevilla net golü kaçırdı. Rakitic'in pasında Alcacer, kale ağzında topa dokundu ancak müsait pozisyonda top üstten auta çıktı.

90 dakika sonunda 2-0 kazanan Sevilla, rövanş öncesinde büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Emery

Performans: 9/10

Takımını ilk yarıda iyi yönetti. İlk yarıda bulduğu golleri ikinci yarıda oyunda tuttu ve bir şekilde avantajı sağlayacak skoru almayı başardı...

Pizzi

Performans: 4/10

İlk yarıda etkisiz kaldı. İkinci yarı özellikle Piatti'nin etkisi sayesinde kıpırdanma oldu ancak kenardan müdahalelerde başarısız oldu ve yenilgi geldi...

Deplasman kabusu sürdü! Bu sezonki deplasman karnesi iyi olmayan Valencia, ligde dış sahada üç galibiyet çıkarabildi.

Bir başka kabus... Valencia rakibini deplasmanda 2004'den bu yana yenemiyor.

Sevilla, Büyük Avantajı Cebine Koydu: 2-0
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Sevilla, Büyük Avantajı Cebine Koydu: 2-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement