Seydi-Park Seydişehir'in Çehresini Değiştirecek - Son Dakika
Güncel

Seydi-Park Seydişehir'in Çehresini Değiştirecek

Seydi-Park Seydişehir\'in Çehresini Değiştirecek

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, büyükşehir yasasıyla köy statüsünden mahalleye dönüşen mahalle ve merkez muhtarları bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

12.09.2014 08:43  Güncelleme: 08:44

Belediye Düğün Salonu'nda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık ve Seydişehir KOSKİ Müdürü Yılmaz Beşbadem'in katıldığı toplantıda, köylerin sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Başkan Mehmet Tutal, çözüm için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Toplantıya katılan muhtarlar özellikle KOSKİ hizmetlerinde aksama olduğunu ifade ederken, Başkan Tutal bundan böyle hizmetlerin aksamaması için KOSKİ ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Seydişehir Belediyesi'nin 5 aylık çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi veren Tutal, çarşı meydanı proje çalışmalarında sona gelindiğini, Seydişehir- Beyşehir arasına yapılacak atık çöp toplama tesislerinin ise ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Seçim beyannamelerinde ciddi projeler ele aldıklarını kaydeden Başkan Mehmet Tutal, "Bu projelerin hayata geçmesi için büyük yol aldık. Kendi kaynaklarımızla yapamıyoruz. Büyükşehir ve Ankara kaynaklarıyla yapmaya çalışıyoruz. Seyyid Harun Cami çevresine imar ruhsatı ve yapılaşmaya izin vermeyeceğiz; buranın etrafını turizme açmak için projemiz büyükşehirden geçti. 25 milyon liraya mal olacak bir çalışma. Yine Seydi-Park projesi son aşamaya geldi. Bakanlık ve KOP ile birlikte çalışıyoruz. Hayata geçtiği an ilçemize büyük ekonomik girdi sağlayacak. Seydişehir'in çehresi değişecek. Kenar mahallerden başlayarak köylerimizin tüm sorunları 5 yıl içerisinde tamamlanacak. Bunların çözümü tabi ki zaman alacak. Sabırlı olmak lazım. Biz öncelik sırasına göre ilçe sorunlarımızı bir bir çözüme kavuşturacağız. Ancak bunun için muhtarlarımızın ve halkımızın desteği şart. Göreve başlarken 'ilçemizi beraber yöneteceğiz' demiştik. Bu sözümüzü tutuyoruz ve yapılan ve yapılacak hizmetlerde muhtarlarımız ile halkımızın düşüncelerini alıyoruz." şeklinde konuştu.

Muhtarların KOSKİ hizmetleriyle ilgili sorularını Seydişehir KOSKİ Müdürü Yılmaz Beşbadem cevaplarken, KOSKİ hizmetlerinde iletişim eksikliği olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, muhtarların nasıl hizmet alacaklarını, yeterince anlamadıklarını, bu konuda Seydişehir Belediyesi'nin aracılık yapacağını belirtti.
Başkan Tutal, toplantıya katılan muhtarlardan büyükşehir yasası ile birlikte özellikle mahalle olan köylerin sorunlarını, isteklerini, taleplerini dosya halinde hazırlayarak kendilerine ulaştırmalarını istedi.

Program sonunda Başkan Mehmet Tutal ve toplantıya katılan muhtarlar Kuğulu Park'a geçerek birlikte öğle yemeği yedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seydi-Park Seydişehir'in Çehresini Değiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement