Seydişehir'e 26 Milyon Liralık Jeotermal Yatırımı - Son Dakika
Ekonomi

Seydişehir'e 26 Milyon Liralık Jeotermal Yatırımı

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Kavak Mahallesinde jeotermal kaynağın bulunmasının ardından 26 milyon liralık yatırım için çalışmalar başladı.

03.09.2014 11:06  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir ilçesine bağlı Kavak Mahallesi'nde jeotermal kaynağın bulunmasının ardından 26 milyon liralık yatırım için kollar sıvandı.

Seydişehir Termal AŞ'nin Osman Topaç, 2006 yılında MTA'nın çalışması sonucu bulunan 42 derece sıcaklığa sahip jeotermal kaynağın turizme kazandırılması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İNŞAAT 2 AY İÇERİSİNDE BAŞLAYACAK

Yatırım için mali kaynak sorununu çözme aşamasına geldiklerini anlatan Topaç, "Yatırım projemiz, jeotermal kaynağa 2 kilometre mesafedeki Akçalar Mahallesi'ndeki araziye 175 bin metrekare alan üzerine kurulacak. İnşaata 2 ay içerisinde başlamayı planlıyoruz" dedi.

"PROJENİN TAMAMI 26 MİLYON LİRA"

Topaç, ilk etapta 12 milyon liralık yatırım öngördüklerini vurgulayarak, "Projenin tamamı 26 milyon lira. Tesisleşme aşaması tamamladığında Akdeniz Bölgesi'ne en yakın kaplıca olma özelliği taşıyacak. İlçe ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayıp istihdam yaratacak. Jeotermal su sadece kaplıca değil değişik sektörleri de teşvik edecek. Yapılan tahlillerde 42 derecedeki suyun kireçlenmelere bağlı eklem hastalıklarına, romatizmal enfeksiyonlara, boyun, sırt, bel ağrılarına, kalp damar, kadın hastalıklarına, cilt hastalıklarına faydalı olduğu tespit edilmiştir" dedi.

ROMATİZMA HASTALARI ŞİFA BULACAK

Kaymakam Tuncay Sonel de Kavak Jeotermal yatırımının başlamasının önünde hiçbir engel kalmadığını belirterek "Tüm hukuki prosedürleri tamam. İlgili firma ilçe turizminin hizmetine yatırımı hemen başlatabilir. İlçemize yatırım yapmak isteyen müteşebbislere her zaman kapımız açıktır" dedi. Kavak Mahallesi'nde 2000 yılında kendiliğinden yer yüzüne çıkan, 2006 yılında ise MTA'nın rezerv sondajı olumlu sonuçlanan jeotermal kaynağın çevresindeki sıcak sular gölcükler oluşturuyor. Şu ana kadar çevresine tesis yapılmayan bölgeye gelen özellikle romatizma hastaları, sıcak su gölcüklerine girerek kendi imkanlarınca rahatlamaya çalışıyor.

Seydişehir\'e 26 Milyon Liralık Jeotermal Yatırımı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Seydişehir'e 26 Milyon Liralık Jeotermal Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • konya: bizim milletimiz sadce yorum yapar. yapılacak tabii zorunuza mı giiitti. zoruna giden tank tomarı ceksinnn. adam vefalı adam. bazıları gibiserfsizmii. diyarbakıramı yatırm yapsınnn diyarbe_kirliii yapsında 2 günde tesisisi kullanızmaz hale getrin dimii. sonra havaya ucan triyonlar olyına dönsün dimii. hayvan otlatrısnız sonra o tesiislerdee. yapılacak tabi bu sehir tüm güselliklerin en iyiisni hak ediyor. zoruna giden kendine baksın sehrim için ne yaptı desinn. bos yorumlarla olmuyor. 4 2 Yanıtla
  • muhammet koyuncu: bir önceki belediye başkanı zamanında yapıldı o ihale, gördüğünüz kişi; Addulkadir Çat. Mhp den seçilmişti. ve bu haber en az 1 buçuk senelik bi haber. araştırabilirsiniz. Davutoğluyla alakası yok. Bilgilerinize 0 0 Yanıtla

Advertisement