Seyyid Burhaneddin ve Mevlana'ya Göre "Aşk ve Sevgi" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Seyyid Burhaneddin ve Mevlana'ya Göre "Aşk ve Sevgi" Konferansı

Seyyid Burhaneddin Derneği Tarafından, Seyyid Burhanettin ve Mevlana'ya Göre 'aşk ve Sevgi' Konulu Konferans Düzenledi.

25.02.2011 16:13

Seyyid Burhaneddin Derneği tarafından, Seyyid Burhanettin ve Mevlana'ya göre 'aşk ve sevgi' konulu konferans düzenledi.

Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen konferansta, araştırmacı yazar Halil Uslu, Seyyid Burhaneddin ve Mevlana'nın dünyayı saran sevgi ve ilahi aşk anlayışları anlatıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Kur-an-ı Kerim tilavetinin ardından dernek başkanı Ekrem Korkmaz, dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Ekrem Korkmaz, "Seyyid Burhaneddin Derneği, adına uygun bir yolda ilerlemeye devam ediyor. Seyyid Burhaneddin'in insanlara sevgi ve ilahi aşkla yaklaşıyoruz. Seyyid Burhaneddin gibi nice erenler, çağlar öncesinde insanlığa gönül açmışlar, bizde bu çağda o gönül insanlarının misyonunu yükleniyoruz" diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Halil Uslu'da Seyyid Burhaneddin ve Mevlana'nın aşkıyla ilgili şunları söyledi:

"Bu zatların kitaplarına, tebliğ ve metotlarını anlatmaya başlamadran önce şunu ifade etmek istiyorum. Bu kişilerin isimleri bile mana yüklüdür. Seyyid, efendi demek, Burhaneddin ise dinin dili demektir. Mevlana sevgili Celalettin ise dinin şecaati demektir. Hazreti Mevlana'nın hocası olan Seyyid Burhaneddin hazretleri hayatı boyunca ilimle yoğrulup sevgiyle, aşkla insanları kucakladı. Mevlana'ya üç yıllık hocalığı süresince birçok şey katmış en sonunda da Seyyid Burhaneddin, 'Ben sözümü Mevlanaya verdim' der. O insanların bizlerden farkları, biz çevremizdeki insanların gönüllerine ancak hitap etmeye çalışıyoruz onlar ise bütün evreni insanlığı sarmışlar" dedi.

Konferansın ardından araştırmacı yazar Halil Uslu, kitaplarını imzaladı.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyyid Burhaneddin ve Mevlana'ya Göre 'Aşk ve Sevgi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement