Siirt Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) düzenlenen törenle bin 700 öğrenci mezun oldu.

25.05.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) düzenlenen törenle bin 700 öğrenci mezun oldu.

SİÜ yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, üniversitelerin bir ilin kalkınmasında, marka değeri olmasında önemli kuruluşlar olduğunu, Siirt Üniversitesinin de ilin bir marka değeri olma yolunda her geçen gün ilerlediğini söyledi.

Mezun olan öğrencilerin hayatlarında yeni bir döneme geçtiğini kaydeden Tutulmaz, bugünden sonra sorumluluklarının biraz daha arttığını hissedeceklerini belirtti.

Vali Tutulmaz, "Bugüne kadar verdiğiniz emeği kutluyoruz. Sorumluluk duygusu ailelerde daha fazladır. Bundan dolayı aileleri de kutluyoruz. Değerli hocalarımızı kutluyoruz. Sizlere gelecek hayatta karşılaşabileceğiniz sıkıntıları çözebileceğiniz anahtarları verdiler." ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman da törenin üniversitenin 9'uncu yıl dönümüne denk geldiğini anlatarak, üniversitelerinin şu anda 7 fakültesi, 4 yüksekokulu, 4 enstitüsü, 5 meslek yüksekokulu ve 12 araştırma merkeziyle bölgenin umudu haline geldiğini belirtti.

Üniversitenin yeni açılan bölümlerle bölgede ve ülkede bilimsel gelişmeye, eğitim öğretime ve nitelikli insan gücüne gençleri kazandırmaya devam edeceğini ifade eden Erman, mezun olan öğrencilere, her türlü desteklerini esirgemeyen ailelere, akademisyenlere ve idari personele teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement