Simav'daki Şap Karantinası Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Simav'daki Şap Karantinası Kaldırıldı

Simav\'daki Şap Karantinası Kaldırıldı

Simav'da, 47 gün önce bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle başlatılan karantina sonlandırıldı.

15.07.2014 15:22  Güncelleme: 15:33

Simav ilçesinde, 47 gün önce bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle başlatılan karantina sonlandırıldı.

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şap hastalığı nedeniyle bölgede başlatılan aşılama ve hastalığı söndürme çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Bu sebeple 47 gündür ilçedeki karantina dolayısıyla kapalı bulunan Simav Hayvan Pazarı'nın bugün açıldığını dile getiren Ceylan, şöyle konuştu:

"Bu süre zarfında, ilçe ve köylerinde hastalığın söndürülmesi amacıyla ilçeye hayvan giriş ve çıkışlarını yasaklamış ve ardından aşılama çalışmalarına başlamıştık. Bu çalışmalar 47 gündür devam ediyordu. Bugün itibariyle bu çalışmaları bitirerek karantinayı sonlandırdık. İlçedeki hayvan pazarına kontrollü olarak hayvan giriş ve çıkışına izin veriyoruz."

Besicilikle uğraşan Ahmet Eyidoğan da şap nedeniyle bir süre kapatılan pazar nedeniyle hem besici hem alıcının zarar ettiğini savundu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Simav'daki Şap Karantinası Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement