Sınavı Geçerek Avcı Oldular - Son Dakika
Yerel

Sınavı Geçerek Avcı Oldular

Sınavı Geçerek Avcı Oldular

Iğdır'da düzenlenen avcılık kursuna katılan 27 adaydan 22'si girdiği yazılı sınavı geçerek yasal avcı olmayı başardı.

19.08.2014 13:50

Iğdır'da düzenlenen avcılık kursuna katılan 27 adaydan 22'si girdiği yazılı sınavı geçerek yasal avcı olmayı başardı.

Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen eğitim kursuna katılan vatandaşlar, 8 gün süren eğitimin ardından sınava tabi tutuldu.

Düzenlenen sınavda ekoloji, silah bilgisi, doğal yaşam, avcılıkta güvenlik ve ilk yardım konularından toplam 50 sorudan oluşan sınava giren 27 adaydan, başarılı olan 22'si yasal avcı olmaya hak kazandı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, sertifikaya sahip avcıların rahatlıkla avlanabileceğini anlattı.

Bu kapsamda avcılığa meraklı vatandaşların kursa yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Türkoğlu, "Sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz, sertifikalarını alır almaz kurallar çerçevesinde dilediği gibi avlanabilecek. Onlar artık yasal avcı konumundadır" dedi.

Türkoğlu, avcılıkla ilgili olarak yasal açıdan önemli düzenlemeler yapıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu kursu da yasal statü içinde düzenledik. Avcılık kursuna katılmayan avcılar, avlanma pulu alamayacağı için kaçak avlanmaları halinde tüfeklerine el konulup, idari ve avladıkları hayvan başına para cezası ödeyecek. Bu duruma maruz kalmak istemeyenler, bundan sonra düzenleyeceğimiz kurslara katılmalıdır." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınavı Geçerek Avcı Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement