Sınırda İki Köy Arasındaki Kan Davası Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Sınırda İki Köy Arasındaki Kan Davası Sona Erdi

Sınırda İki Köy Arasındaki Kan Davası Sona Erdi

Suruç sınırında iki köy arasında iki yıl önce başlayan kan davası yerel yönetim ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile son buldu.

13.05.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç'a bağlı Hamedan Köyü ile Kobani bölgesi sınırları içinde bulunan Tırğezal Köyü'nde ikamet eden iki aile arasında iki yıl önce nedeni henüz belirlenemeyen ancak ölümle sonuçlanan kan davasında yerel idarecilerin ve kanaat önderlerinin uzun süren görüşmeleri sonucu husumet son buldu.

Pijan Aşireti Lideri Şükrü Yüksel ve Besravi Aşireti lideri Necip Besravi'nin aracı olduğu ve barışla sonuçlanan kan davasında iki aile üyeleri ilçedeki Hacı Osman Taziye evinde bir araya gelerek kan davasını dualar eşliğinde barışla sonuçlandırdı.

Barış törenine Kaymakam Abdullah Çiftçi'nin yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Encümen Necdet Yüksel , Ketikan Aşireti Reisi Necip Besravi husumetli ailelerin bireyleri ve ilçe merkezi ve köylerden çok sayıda davetli katıldı.

Her iki tarafın aşiret önderleri bu barışın sağlanmasından dolayı başta İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi olmak üzere Pijan Aşireti Reisi ve mensuplarına, Besravi Aşireti Reisi ve mensuplarının yanı sıra barışa katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Barış buluşmasının sonunda iki tarafın önderleri ile bir araya gelen ve hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Abdullah Çiftçi "Çok şükür bu kan davasını da barışla sonuçlandırdık. Ben bu barışın sağlanmasında gece gündüz çalışarak başından bu yana emek veren Pijan Aşireti Lideri Şükrü Yüksel ve Besravi Aşireti lideri Necip Besrav'a sonsuz teşekkür ediyorum. Diliyorum ki bu barış bundan sonrada devam eden Kan Davalarına örnek olur ve devam eden husumetlerde bugünkü gibi barışla sonuçlanır" dedi.

İki yıl önce yaşanan olayda Mehmet Çiftçi silahla vurularak öldürülmüştü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sınırda İki Köy Arasındaki Kan Davası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement