Sinop'ta Su Ürünleri Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Su Ürünleri Denetimleri

Sinop\'ta Su Ürünleri Denetimleri

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik denetim yapıldı.

18.11.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik denetim yapıldı.

Denetimler, Sinop su ürünleri av yasaklarına ilişkin olarak karaya çıkış noktalarında, balıkçı barınaklarında, yol güzergahlarında, işleme tesisleri, soğuk hava depolarda ve perakende satış yerlerinde yasadışı su ürünleri avcılığına yönelik yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet C. Sulaoğlu yaptığı açıklamalarda, denetimlerde boy ve zaman yasakları yanı sıra, seyir defteri, gemi-şahıs ruhsatları ve izin belgeleri ile av araçlarının uygunluğunun da kontrol edildiğini söyledi. Denetimlerin özellikle balık unu yağı işleme tesislerine ve perakende satış yerlerine verilen hamsi balıklarının asgari avlanma boyları ile nakil belgesi üzerinde yoğunlaşıldığını ifade eden Sulaoğlu, denetimler esnasında ayrıca balıkçı barınaklarında, işleme tesislerinde, perakende satış noktalarında güncel uygulama ve yasaklara dair bilgilendirme yapıldığını sözlerine ekledi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Su Ürünleri Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement