Sırbistan'da Silahlı Çatışma: 1 Polis Öldü - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Silahlı Çatışma: 1 Polis Öldü

Sırbistan'ın, Kosova sınırındaki Kurşumliya şehrine bağlı Orlovats köyünde bir grubun Sırp askerleri üzerine ateş açması sonucu bir Sırp asker hayatını kaybetti.

28.08.2014 14:54  Güncelleme: 15:11

Sırbistan'ın güneyinde, Kosova sınırındaki Kurşumliya şehrine bağlı Orlovats köyünde, kimliği henüz belirlenemeyen bir grubun bölgedeki Sırp polislerinin üzerine ateş açması sonucu bir Sırp polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sırbistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırının dün kaçak ağaç kestikleri sırada Sırp polisinin baskını üzerine araç-gereçlerini olay yerinde bırakmak zorunda kalan ve bugün araç-gereçlerini geri almak için yeniden olay yerine gelen Arnavut köylüler tarafından yapıldığından şüphe duyulduğu kaydedildi.

Çıkan çatışmada yaralanan Stevan Sinceliç isimli polisin, başkent Belgrad'daki Askeri Tıp Akademisi'ne götürüldüğü, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

"Sırbistan polisine yönelik terör saldırısı"

Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, saldırıyı "Sırbistan polisine yönelik terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Emniyet mensuplarına yönelik silahlı saldırıda bir polisin hayatını kaybetmesinin ardından bölgeye takviye polis güçleri sevk ettiklerini aktaran Stefanoviç, gönderilen bu takviye güçlerin oradaki mevcut polis kuvvetlerini, halkı ve Sırbistan'ın çıkarlarını koruyacağını söyledi.

"Sırbistan, kendisine yönelik terör saldırılarını kabul etmeyecektir" ifadesinin kullanan Stefanoviç, emniyet güçlerinin kendilerine yönelik her saldırıya gerekli cevabı vereceğini ve saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılacağını vurguladı.

Olay

Ülkenin güneyindeki Kurşumliya'ya bağlı Orlovats köyünde yaşayan Arnavut vatandaşların kaçak ağaç kestikleri ihbarı üzerine dün operasyon düzenleyen polis ekipleri, söz konusu vatandaşlara suçüstü yaptı. Köylülerin polise silahla karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada bir Arnavut vatandaş yaralandı. Olay yerinden kaçan köyülüler, araç-gereçlerini ise burada bıraktı.

Araç-gereçlerini almaya geleceklerini düşünerek pusuya yatan Sırp polisi ile, sabah saatlerinde olay yerine gelen Arnavut köylüler arasında yeniden silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada Stevan Sinceliç isimli polis memuru ağır yaralandı. Askeri helikopterle Belgrad'a sevk edilen polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Silahlı Çatışma: 1 Polis Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement