Sırbistan İçişleri Bakanı Stefanoviç, Karadağ'da - Son Dakika
Güncel

Sırbistan İçişleri Bakanı Stefanoviç, Karadağ'da

Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç, doğal felaketlerin neden olduğu hasara işaret ederek Batı Balkan bölgesinde ortak acil durumlar merkezi kurulması gerektiğini vurguladı.

16.03.2015 16:20

Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç, doğal felaketlerin neden olduğu hasara işaret ederek Batı Balkan bölgesinde ortak acil durumlar merkezi kurulması gerektiğini vurguladı.

Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç, günübirlik ziyarette bulunduğu Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Karadağ İçişleri Bakanı Raşko Konyeviç ile görüştü.

Stefanoviç, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Batı Balkan bölgesinde ortak acil durumlar merkezi kurulması gerektiğini ifade ederek "Bölgede yangın, sel veya başka bir kriz durumuna cevap verebilmek için ortak bir kriz merkezimizin bulunmasının büyük önem taşıyacağı görüşündeyim" dedi.

Balkanlar bölgesinin "deprem, sel ve orman yangını bölgesi" olduğunu belirten Stefanoviç, "Maalesef ilerideki dönemlerde de sel, deprem, orman yangınları gibi durumlar bekleniyor. Geçen yıl bölgeyi vuran sel onlarca hayat aldı, büyük hasara yol açtı. Bu yüzden kurtarma operasyonlarının daha iyi ilerlemesi için birlikte çalışmamız gerekecek" diye konuştu.

Karadağ İçişleri Bakanı Konyeviç de daha önce Bosna Hersek ve Hırvatistan yetkilileriyle görüştüğünü anımsatarak bölgesel kriz merkezi kurulması konusunda bütün ülkelerin temsilcilerinden destek aldığını aktardı.

Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan başta olmak üzere, Balkanları geçen yıl mayıs ayında etkisi altına alan seller, onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Kurtarma operasyonlarında Sırbistan, Bosna Hersek ve Hırvatistan'ın arama-kurtarma ekipleri, bölgede 1990'lı yıllardaki kanlı savaşın ardından işbirliği yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan İçişleri Bakanı Stefanoviç, Karadağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement