Sırçalı Medresede Fıkıh Dersleri - Son Dakika
Yerel

Sırçalı Medresede Fıkıh Dersleri

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinlikleri kapsamında Sırçalı Medresedeki Fıkıh Dersleri, İmam Nebevi'nin Minhacü't Talibin adlı eserinden Necmettin Erbakan İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Bahattin Alphan'ın dersi ile devam etti.

23.10.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinlikleri kapsamında Sırçalı Medresedeki Fıkıh Dersleri, İmam Nebevi'nin Minhacü't- Talibin adlı eserinden Necmettin Erbakan İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Bahattin Alphan'ın dersi ile devam etti.

Alphan, etkinlik kapsamındaki dersinde, "Tahur" ve "Tahir" kavramlarını açıklayarak abdest konusunu ele aldı.

Fıkıh kitaplarının önce taharet konusuyla başladığını dile getiren Alphan, "Abdest alabilmek için suyun tahur (temizleyici) özelliğini kaybetmemiş olması lazım. Abdestsizliği, kiri gidermek için temizleyici özelliğini kaybetmemiş su şarttır. Eğer su değişmişse, suya bir şey katılmışsa bu su tahur değildir" dedi.

Alphan, suyun temiz olup olmadığını anlamak için üç özelliğine bakılması gerektiğine dikkati çekerek, "Suyun; rengi, kokusu ve tadı vardır. İlimle meşgul olmak en faziletli ameldir. Dinimiz malı, bedeni ve nefsi temiz insanlar istiyor" ifadelerini kullandı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sırçalı Medresede Fıkıh Dersleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement