Sistem Çipi Üretiminde Sıcaklık Artıyor - Son Dakika
Teknoloji

Sistem Çipi Üretiminde Sıcaklık Artıyor

Sistem Çipi Üretiminde Sıcaklık Artıyor

Samsung'la iş birliği içinde olan Globalfoundries'in planları ortaya çıktı.

04.10.2015 20:47
Hasan Uğur Nayır - -

Sanayi kaynaklarına göre Globalfoundries, Samsung'un slisanslarına dayanarak 10 nm sürecini geliştirmek istiyor. Geçtğimiz sene nisan ayında Globalfoundries ve Samsung, 14 nm FinFET sürecinde üretim kapasitesini sağlamak için iş birliği yaptıklarını açıklamışlardı. Her iki şirket böylece Apple, Qualcomm, AMD gibi önemli şirketlerin işlemci siparişlerini aldı.


Kaynaklar Globalfoundries'in Samsung'la olan ortalığı oldukça makul bulduğunu ve ortaklığın maliyetli olmamasından dolayı 10 nm sürecine geçiş yapmayı planladığını söylüyor.


Buraya kadar Samsung ve Globalfoundries için her şey iyi olsa da, raporda farklı ayrıntılar var. Kaynaklara göre iki şirket arasındaki ortaklık TSMC ile olan rekabette avantajını kaybetmeye başladı. Biliyorsunuz son aylarda TSMC'nin üretim sürecinde önemli geliştirmeler yaptı ve bazılarını duyurdu. Tayvanlı tedarikçinin üretimi yükseltmesi ve istikrarlı verim performansı sergilemesi, Samsung'un müşterilerini kapabileceğini gösteriyor. Hatta farklı bir rapor Samsung için tehlike çanlarının çalmaya başladığını iddia etti.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sistem Çipi Üretiminde Sıcaklık Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement