Sivas Belediyesi Üniversitemize Kitap Hediye Etti - Son Dakika
Güncel

Sivas Belediyesi Üniversitemize Kitap Hediye Etti

Sivas Belediyesi Üniversitemize Kitap Hediye Etti

Sivas Belediye Başkanlığı tarafından Sivas Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde basılan ve Sivas kültürünü yansıtan 3660 adet kitap Üniversitemize bağışlandı.

16.10.2014 14:10  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü ve beraberindekiler Üniversitemizi ziyaret ederek 2960'ı Edebiyat Fakültesi, 700'ü de İlahiyat Fakültesi olmak üzere toplam 3660 kitabı üniversitemize bağışladılar. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencilerini ziyaret ederek kitap bağışını gerçekleştirdi.

Başkan Sami Aydın, Sivas Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde basılan ve Sivas kültürünü yansıtan kitapları öğrencilere dağıtarak bu tür sosyal sorumlulukların önemine dikkat çekti. Aydın,"Sayın Rektörümüz Faruk Kocacık ile koordineli bir şekilde çalışarak üniversiteye ne gibi hizmetlerde bulunabiliriz, ne tür yardımlar yapabiliriz diye sürekli görüşüyoruz. Belediye olarak elimizden geldiğince burada öğrenim gören öğrenci arkadaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Umarım daha fazla konuda siz öğrenci kardeşlerimize yardımcı olabiliriz." dedi. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise yapılan bağıştan dolayı memnuniyetini dile getirerek;"Üniversite-belediye iş birliği ile birçok konuda ortak çalışıyoruz. Amacımız öğrencilerimize daha kaliteli eğitim verebilmek onlara daha fazla şeyler katabilmek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı ise yapılan bu anlamlı bağış için teşekkür ederek her zaman destek beklediklerini ifade etti.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri de Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'dan bir takım taleplerde bulundu. Öğrenciler kent merkezinde Sivas Belediyesi tarafından işletilen Selçuklu Sosyal Tesislerinde kullanılan tabela ve afişlerde ki yabancı kökenli kelimelerin Türkçe kelimeler ile değiştirilmesini istedi. Başkan Sami Aydın, duyarlı davranışları nedeniyle öğrencileri tebrik ederek, taleplerini en kısa sürede değerlendireceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sivas Belediyesi Üniversitemize Kitap Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement