Sivas İl Özel İdaresi Bütçesi 120 Milyon TL Olarak Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Sivas İl Özel İdaresi Bütçesi 120 Milyon TL Olarak Belirlendi

Sivas İl Özel İdaresi Bütçesi 120 Milyon TL Olarak Belirlendi

Sivas İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesi 120 milyon TL olarak belirlendi.

28.11.2015 15:20

Sivas İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçesi 120 milyon TL olarak belirlendi.

İl Genel Meclisi'nde imar bayındırlık, tarım-orman, eğitim-kültür, içişleri, hukuk, araştırma ve inceleme, sanayi ve ticaret ile çevre sağlık komisyonları tarafından hazırlanan raporların nihai aşamaya gelmesinin ardından plan bütçe komisyonu çalışmaları ele aldı. Meclisin 19. birleşiminde plan bütçe komisyonu 2016 yılı bütçe ve yatırım programı, İl Genel Meclisi Üyesi ve Komisyon Başkanı Turan Topgül tarafından okundu. Topgül, bütçe ve yatırım programının hazırlanması noktasında özverili bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, rakamın 120 milyon TL olarak belirlendiğini söyledi.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise Sivas'ın geniş bir coğrafi yapıya sahip olduğunu, ihtiyaçlar doğrultusunda bütçe ve yatırım programının belirlendiğini ifade etti.

2015 yılında İl Özel İdaresi bütçesinin 95 milyon TL olduğunu hatırlatan Ayhan, "2016 yılında ise 120 Milyon TL olarak belirlenen bütçeye gelecek ek ödeneklerle daha çok hizmet yapacağız. İdaremiz sadece kırsalda faaliyet gösteren bir kurum değil; eğitim, sağlık, spor, emniyet, turizm alanlarında da yatırım yapan ilimizin lokomotif kurumlarından birisidir. Bu hizmetler için İdaremiz ve ilgili bakanlıklardan aktarılan ödeneklerle birlikte 2015 yılında yaklaşık olarak 500 Milyon TL harcama gerçekleştirdik. İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremizin bu birlikteliği devam ettiği takdirde 2016 yılında da güzel yatırımlar yapılacaktır. Söz verdiğimiz her şeyi yapmakla mükellefiz. Dolayısıyla her yıl kaynaklarımıza endeksli olarak gerçekçi bütçe hazırlanmasına özen gösteriyoruz, 2016 yılı yatırım programını da hayata geçireceğiz. "diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas İl Özel İdaresi Bütçesi 120 Milyon TL Olarak Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement