Sivas Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sivas Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, Muhtarlarla Buluştu

Sivas Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

18.11.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Genel Meclis Salonu'nda muhtarın katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Ayhan, köylerin talepleri doğrultusunda acil ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını belirtti.

Yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını ve çok sayıda proje ihalesiyle iş gerçekleştirildiğini aktaran Ayhan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yol, kilitli parke, içme suyu deposu onarımı ve çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Birliğimiz, Kırsal Altyapıyı Destekleme Projesi ve İl Özel İdaresinin yürüttüğü işlere destek vermekte olup hedefimiz köylerimizde vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir" ifadelerini kullandı.

Birliğin altyapısı, personelleri ve iş bitirme oranı bakımından ülkede ön sıralarda yer aldığını vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

"İlimizde mevsim şartları gereği inşaat sezonunun kısa olmasından dolayı zaman kazanmak amacıyla Özel İdaremize ait birçok işin ihalesi Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden yapılmaktadır. Birliğimizi hem finansal hem de personel anlamında güçlendirerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için uğraşıyoruz. Son 3 yıldır meclis üyelerimiz ve birlik encümen üyelerimizle iyi bir birliktelik sergiliyoruz. Özellikle içme suyu, asfalt, kilitli parke, kanalizasyon gibi mahalli müştereklerin yapılmasında büyük mesafeler kat ettik."

Köylerde su israfının önüne geçmek ve tasarruflu kullanmak için su sayacı projesi başlattıklarını anımsatan Ayhan, sağlıklı toplum temiz köyler oluşturmak için de Sivas merkeze bağlı 83 köyde çöplerin toplandığını anlattı.

Birliğin 2016 yılında da çalışmalarını artırarak sürdüreceğini belirten Ayhan, 50 köyde kilitli parke düzenlemelerini bitirdiklerini ve diğer köylerde bu çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Toplantıda, Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürü Ahmet Yiğit ile Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri İbrahim Turan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement