Sivas'ta Ahilik Haftası Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Ahilik Haftası Kutlanacak

Sivas\'ta Ahilik Haftası Kutlanacak

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 29. Ahilik Kültürü Haftası’nın 24-25 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.

23.05.2016 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 29. Ahilik Kültürü Haftası'nın 24-25 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.

Ahilik Kutlama Komitesi üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek yapılacak olan Ahilik Bayramı hakkında bilgi veren SESOB Başkanı Beşir Köksal, Ahiliğin esnaf teşkilatı açısından önemli olduğunu belirterek, komite üyeleriyle birlikte birlik ve beraberlik içerisinde Ahilik Bayramı'nı kutlayacak olmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Ahiliğin kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini ifade eden Köksal, ahiliğin ekonomik faaliyette bulunan, dayanışmayı, işbirliğini, iyi şeyler yapmayı, iş ahlakına sahip çıkmayı ön planda tutarak, toplumsal dayanışma ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için çaba gösteren bir esnaf kuruluşu olduğunu belirtti.

Köksal, esnafların ahilik bayramına sahip çıkması gerektiğini, etkinliklere katılım noktasında hassas olunmasını isteyerek, tüm esnafların Ahilik Bayramında işyerlerinin önüne bayrak asmalarını istedi.

Köksal, 24-25 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Bayramına tüm esnaf ve sanatkarları ve Sivas halkını davet ederek, bayramlarını kutladı. Toplantıya komite üyeleri Ticaret İl Müdürü Selim Baş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Ahilik Haftası Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement