Sivas'ta Demir Çelik İşçilerinden Tabutlu Eylem - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Demir Çelik İşçilerinden Tabutlu Eylem

Sivas\'ta Demir Çelik İşçilerinden Tabutlu Eylem

Sivas'ta demir çelik işçilerinden tabutlu eylem Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle geçen aydan beri aralıklarla eylem yapan işçiler, üzerinde fabrikalarının ismi yazan tabutu taşıyıp temsili olarak gıyabi cenaze namazı kılarak tepkilerini sürdürdü.

09.12.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta demir çelik işçilerinden tabutlu eylem

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle geçen aydan beri aralıklarla eylem yapan işçiler, üzerinde fabrikalarının ismi yazan tabutu taşıyıp temsili olarak gıyabi cenaze namazı kılarak tepkilerini sürdürdü.

SİDEMİR'de çalışan ve yaklaşık 5 aydır ücretlerinin ödenmediğini öne süren işçiler, üzerinde fabrikalarının ismi yazan tabutu taşıyarak kent meydanına geldi. Üzerinde işçi bareti, maskesi ve Türk bayrağının da yer aldığı tabutu meydana bırakan 150 kişilik grup, burada temsili olarak gıyabi cenaze namazı kıldı. Polis ekipleri ise işçiler çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ardından tabutu tekrar omuzlarına alarak tekbir getiren grup, 'Sivas uyuma, emekçine sahip çık' sloganları atarak polis çemberi içinde bir süre yürüdü. İşçi grubu daha sonra Sivas Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler ile Yukarı Tekke Mezarlığı'na geldi. Tabutu buradaki Abdulvahabi Gazi Camisi'nin musalla taşına bırakan işçiler basın mensuplarına açıklamada bulundu Çelik-İş Sendikası Sivas Şubesi Başkanı Mustafa Erturhan, iş haklarının feshedilmesini ölüm sebebi saydıklarını ve o nedenle cenaze merasimi düzenlediklerini belirterek, "Burada emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Sivas Milletvekilleri, Sivas Valisi hepsine çok teşekkür ediyorum. El birliğiyle SİDEMİR işçisini öldürdüler. Fabrikayı kapattılar. Bir mafyaya boyun eğdiler" dedi. İşçiler adına konuşan Yavuz Yıldırım ise aylardır kimsenin kendilerine destek olmadığını belirterek işçilerden helallik isteyip Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı, işveren, milletvekilleri, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile sivil toplum kuruluşlarına haklarını haram ettiklerini söyledi.

İşçiler, açıklamanın ardından tabutu burada bırakarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Demir Çelik İşçilerinden Tabutlu Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement