Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Şarkışla ilçesine ambulansların şehir trafiğine takılmaması için ambulans yolu yapılacağı bildirildi.

03.04.2015 16:38

Şarkışla ilçesine ambulansların şehir trafiğine takılmaması için ambulans yolu yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, D-260 karayolu üzerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Yolun ilçedeki TOKİ girişinden Şarkışla Devlet Hastanesine kadar olacağını belirten Oğuz, "Ambulansların hastaları bir an önce hastaneye ulaştırabilmeleri için bu yolun açılarak hizmete girmesi için çalışmalara hız verdik" dedi.

Oğuz, ilçe girişinde trafik yoğunluğu olduğunu ifade ederek, "Gerek araç trafiği gerekse yaya trafiği oldukça yoğun, bunun yanı sıra uygunsuz park eden araçlar da ambulansın geçişlerini engelliyor. Bu yolla, hem ambulans yoluna hem de TOKİ konutlarına geçişi kolaylaştırarak şehir içi trafiğini de bir nebze rahatlatmış olacağız. 24 metre genişliğinde, 2 kilometre uzunluğundaki ambulans yolunu kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Suşehri'nde yol düzenleme çalışmaları devam ediyor

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Taşköprü Mahallesi'nde devam eden yol düzenleme ve genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Mahalleye belediye hizmeti götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yüksel, ana arter yollarında parke taşı döşeme işlemi yapılacağını da belirtti.

Yüksel, amaçlarının güzel bir Suşehri inşa etmek olduğunu aktararak, "Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren tüm Suşehri halkına şükranlarımı sunuyorum. Onların güvenini boşa çıkartmayacağız" dedi.

Suşehri'ne Anadolu İmam Hatip Lisesi

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye yapılacak 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi binası ve bu binaya ilave olarak yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdu için ihale ilanına çıkıldığını bildirdi.

İlçeye yeni bir okul binasının daha yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Perçi, "Okulun yapım işi ihaleye çıkartıldı. Sanayi sitesinin üst kısmında belirlenen yere yapılacak okul ve yurt binasının kampüsün 400 günde tamamlanması hedefleniyor. Okulun 2016 yılı eğitim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement