Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, ilçeye 200 kişilik yurt yapılacağını bildirdi.

16.04.2015 14:01

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, ilçeye 200 kişilik yurt yapılacağını bildirdi.

Perçi, yaptığı yazılı açıklamada, Taşköprü Mahallesi'nde depreme dayanıklılık testi sonucu çürük olduğu tespit edilen yatılı ilköğretim okulunun bulunduğu araziye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 200 kişilik yurt yapılacağını belirtti.

Yurt binasıyla ilgili ihale işlemlerinin kısa sürede ilan edileceğini aktaran Perçi, "Yapılacak yurdun ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni eder, yurdun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

-Kutlu Doğum Haftası

Suşehri ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Müftülüğünce bir düğün salonunda düzenlenen programda, imam hatip Hamza Karaca, Kuran-ı Kerim okudu.

İlçe Müftüsü Bekir Civriz, programda yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in hayatını anlattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman ise aile, çocuk, sevgi, saygı ve merhamet konularında bilgiler verdi.

Program sonunda, Ağırman'a tablo hediye edildi. Ayrıca, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ulaş'ta öğrenciler 80 çam fidanı dikti

Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesine 80 çam fidanı dikti. Fidan dikimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Çezik ve okulun müdürü Ramazan Yıldız da katıldı.

Yıldız,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağacın yurdun en önemli servetlerinden biri olduğunu belirterek, "Ormanlar yurdumuzun en değerli servetidir. Ormanları korumadığımız sürece cennet vatanımız çölleşmeye mahkum edilmektedir. Ormanlara sahip çıkmak, çam fidanı dikmek gelecekte evlatlarımıza ve torunlarımıza doğal sağlıklı bir temiz alan sunmaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement