Sivas Valiliği'nden "Anı Köşesi" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sivas Valiliği'nden "Anı Köşesi" Açıklaması

Valilik: "(Eski Madımak Oteli'ndeki Anı Köşesi ile ilgili yer alan haberler) Sivas Valiliği, haberde belirtildiği gibi ayrım yapmamıştır"

18.09.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valiliği, Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli'ndeki "Anı Köşesi" ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün bazı basın organlarında Valimiz Sayın Alim Barut'un Madımak Olaylarında vefat eden vatandaşlarımızla ilgili düşüncelerine yer verilen ve cevabımızın tamamını gözetmeden yapılan bir habercilik anlayışıyla kaleme alınan habere ilişkin bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Madımak Olaylarının 21. yıl dönümü olması nedeniyle 2 Temmuz 2014 günü ilimizde düzenlenen anma etkinliğine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katılmış ve anma etkinliği sonrasında ekte sunulan (EK-1) yazı, Valilik Makamı'na hitaben yazılmıştır. Valiliğimiz, konuyu etraflıca tetkik ederek (EK-2) yazıyı bir açıklama ve cevap niteliğinde yazmıştır ancak Barolar Birliğince bu yazımıza cevap (EK-3) gönderilmiştir. Valiliğimiz, bu konuyu son zamanlarda ülkemizde yaşanan gelişmeler neticesinde hükümetimizin Madımak Oteli'ni kamulaştırarak şu anki mevcut durumuna getirmesi ve o dönemde hayatını kaybedenlere anı köşesi yapmak suretiyle olaya insancıl nazarla bakıldığını ilk yazıda anlatmış olmasına rağmen, karşı tarafın bu ısrarlı tek taraflı bakış açısı ve polemiğini sürdürmek istememiş ve ikinci bir cevaba lüzum görmemiştir. Sivas Valiliği, haberde belirtildiği gibi ayrım yapmamıştır. Solingen ve Lefkoşa örneği bahsi tarafımızdan açılmamıştır. Talep yazısı ekinde fotoğrafıyla gündeme getirilmiştir. (EK-1 yazı ile gönderilmiştir.) Naziler ve Enosis de böylece bahse konu olmuştur."

Açıklamada, "Bugün çıkan haberlerin safahatının (evresinin) nasıl gerçekleştiği kamuoyunun takdirine bütün şeffaflığıyla sunulmuştur" denildi.

Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli'ndeki "Anı Köşesi" ile ilgili basında bugün bazı haberler yer almıştı. Haberlerde, "Anı Köşesi'nden, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporuyla gösterici olduğu sabit olan iki kişinin isminin çıkarılması talebine, Sivas Valisi Alim Barut'tan skandal yanıt geldi" ifadelerine yer verilmişti.

Valilik, yazışmaları paylaştı

Bu arada, Sivas Valiliği, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ile konuya ilişkin yapılan yazışmaları basınla paylaştı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, gösterici olduğu iddia edilen 2 kişinin isimlerinin Anı Köşesi'nden kaldırılması ve eski Madımak Oteli'nin "Bilim ve Kültür Merkezi" yerine müzeye dönüştürülmesi talebiyle 11 Temmuz 2014'te gönderdiği ilgili ilk yazısına cevaben Sivas Valisi Alim Barut imzasıyla 21 Temmuz'da gönderilen yazıda, "Talep yazınızda adı geçenler de 2 Temmuz 1993'teki olaylar sırasında canlarını kaybetmişlerdir. Sivas Valiliğinin ölenlerin sağlıklarında nerede olduklarını tespit edip, tasnife tabi tutup, sınıflandırmak gibi bir tasarrufu, amacı, görevi olamaz. Kaybedilen canlar tamamıyla bizim canlarımızdır. Ölüm, muhakeme ve buna ilişkin işlemleri durdurur. Hiç kimse öldükten sonra sağlığındaki fiili sebebiyle suçlanmaz, hakkında hüküm tesis edilmez. Katilin dini, mezhebi ve milliyeti olamaz. Katil, katildir. Maktul de artık huzuru ilahidedir. Dünyada yargılanamaz" ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Barut'un cevap yazısında, "37'yi, 33 artı 2 artı 2 olarak ayrıştıranlar birleştirici olamazlar. 37'den 2'yi ayırarak birlik, beraberlikten söz edilemez" ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi.

Bu yazının ardından Metin Feyzioğlu'nun Valiliğe 12 Ağustos'ta ikinci bir yazı gönderdiği ifade edildi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas Valiliği'nden 'Anı Köşesi' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement