Sivas Valisi Barut'tan 'Paskalya' Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Sivas Valisi Barut'tan 'Paskalya' Ziyareti

Sivas Valisi Barut\'tan \'Paskalya\' Ziyareti

Sivas Valisi Alim Barut, Paskalya Bayramı nedeniyle kentte oturan Sivas Ermeni Azınlık Toplumu mensubu Herika Koçak ve ailesini ziyaret etti.

05.04.2015 23:55

Sivas Valisi Alim Barut, Paskalya Bayramı nedeniyle kentte oturan Sivas Ermeni Azınlık Toplumu mensubu Herika Koçak ve ailesini ziyaret etti.

Sivas Valisi Alim Barut ile eşi Miyase Barut, Ermeni cemaatinin 50 günlük oruçlarının ardından kutladıkları Paskalya Bayramı nedeniyle Akdeğirmen Mahallesi'nde oturan ve Ermeni asıllı Türk olan Herika Koçak ve ailesine ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Vali Barut, birlik ve beraberlik mesajları vererek, Gerek Müslüman ahali, gerek Hıristiyan ahali. Asırlardır bayramları birlikte kutladık. O zamanlar biliyorum ki ben, komşuluk ilişkisi çok güzeldi. Hoşgörü vardı hatta refah vardı. O zamanlar Sivas ekonomik olarak çok iyi düzeydeydi. Ama araya acılı bir asır girdi. Acıyı hep birlikte yaşadık. Bir asır geçtikten sonra geçmişe döndük. İnanıyorum ki bugün, güzel günlerin bayramları birlikte kutlayacağımız günlerin başlangıcı olur. dedi. Vali Barut daha sonra ailenin bayramını kutlayarak bir süre sohbet etti. Ardından Vali Barut ve eşine, paskalya çöreği, boyanmış yumurta ve baklava ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Valisi Barut'tan 'Paskalya' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement