Sivasspor-Gençlerbirliği Soyunma Odaları - Son Dakika
Güncel

Sivasspor-Gençlerbirliği Soyunma Odaları

Sivasspor-Gençlerbirliği Soyunma Odaları

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, "Galatasaray maçı kadar iyi oynamasak da iyi defans yaparak kazandık.

04.10.2014 18:46

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, "Galatasaray maçı kadar iyi oynamasak da iyi defans yaparak kazandık. İyi bir galibiyet oldu" dedi.

Sivasspor'un 1-0 kazandığı Gençlerbirliği maçının ardından değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Roberto Carlos, galibiyetten memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ligin başından beri aramakta olduğumuz bir galibiyetti, bunu bugün elde edebildik. Galatasaray maçı kadar iyi oynamasak da defansta iyi oynadık ve güzel bir galibiyet aldık." dedi. Galatasaray maçında ön libero oynattığı da Costa'yı bu hafta İbrahim Toraman ile yer değiştirmesi sorulan Carlos, "Da Costa sakatlıktan çıkıp gelip kısa bir sürede kendisini toparlayıp Galatasaray maçında ön liberoda bana yardımcı oldu. Bugün ise ön liberoda İbrahim oynadı. İbrahim çok profesyonel, tecrübeli ve takım adına üst seviyede oyuncu. Bu pozisyonda takıma yaptığı yardımlardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz."

Saha kenarında bugün heyecanlı olduğu sorulan Carlos, "Saha içerisinde olamasam da ben takımın saha dışında lideriyim. Ben de motivasyonumu göstermeye çalışıyorum. Dışardan benim motivasyonum oyunculara yansır. Bir çok kez iyi oynadık ama kazanamadık. Bugün iyi oynamasak da galibiyet aldık. Bugün de saha dışında da olsam motivasyonumu oyuncularıma yansıtmaya çalıştım" dedi. Milli takıma davet edilen Ümit Kurt'la ilgili soru üzerine de "Kesinlikle hak edilmiş bir milli takım daveti. Aslında Ziya da milli takımı hak edecek bir oyuncu. Hem Ümit'i, hem de Fatih Terim'i tebrik ediyorum. Milli takıma yakışan kalitede oyunculara sahibiz" dedi. Türkçe olarak 'İyi bayramlar' dileğini ileten Carlos, bir basın mensubunun 'Kurban kesti mi' yönündeki sorusu üzerine gülümseyen Carlos, "Kesmedim, çünkü korkuyorum. Ama yemeyi seviyorum" diyerek karşılık verdi.

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy ise, Sivasspor'un galibiyetini tebrik ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan önceki 4 maçta iyi oynamışlardı ama karşılığını alamamışlardı. Özellikle Galatasaray'a karşı. Rakiplere optimal saygıyı göstermeyen ve kendi oyun felsefesi ile ilgilenen bir Sivas var. Önce onları durdurmak zorundaydık. Ofansif yönünü durdurmak ve kontra ataklara çıkmak istiyorduk. Bunu ilk yarıda gösterdik. Sivas'ın ilk 40 dakika pozisyonu yoktu. Bizim bulduğumuz kontraataklar vardı, öne geçebilirdik. Pozisyon üretemeyen Sivasspor farklı bir pozisyonda ölü topta golü buldu. İlk yarıyı öyle kapattı. Futbolda bir gerçek var, hedef gol pozisyonu yaratmaksa ana hedef onu gole çevirmektir. İkinci yarıda oyun stratejimizi değiştirdik. Ofansif oyuncularımızı sahaya sürdük. Sivas ise bu anlarda boşluk bulup kontra ataklar buldu. 2 ve 3'üncü golü bulabilirdi. Sivasspor'u tebrik ediyorum. Futbolun adaleti yok. İlk yarı biz 2-1 öne geçsek farklı olabilirdi. Ama sonuçta Sivasspor ilk galibiyetini aldı ve tebrik diyoruz. Biz 10 gün önce göreve geldik. Eksiklerimizi tamamlayarak, oyun felsefemizi oyuncularla diyalog kurarak aktarmak için çok çalışacağız. Hakemler skoru değiştirebilecek bir hata yapmadı. Ancak takdir haklarını Sivas'tan yana kullandı. Ama sonucu etkileyecek bir hata olmadı."

Öte yandan Sivasspor'a galibiyeti getiren tek golü da Costa, takım olarak bugün iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Benim için gol atmak değil, takımın kazanması önemliydi. Bugün defansif olarak iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivasspor-Gençlerbirliği Soyunma Odaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement