Siverek'in Bakmaç Köyü'nde Bilim Fuarı - Son Dakika
Yerel

Siverek'in Bakmaç Köyü'nde Bilim Fuarı

Siverek\'in Bakmaç Köyü\'nde Bilim Fuarı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi kırsalında bulunan Bakmaç Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi açıldı.

10.05.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi kırsalında bulunan Bakmaç Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitim'de İşbirliği Protokolü" kapsamında Üstüntaş Ortaokulu'nda düzenlenen fuarda 62 öğrenci ve 10 öğretmenin hazırladığı 40 proje okul bahçesinde sergilendi.

Köy sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği bilim fuarına Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, SİVSAD Başkanı Ferit Akçalı ile yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Çeşitli projelerin yer aldığı bilim fuarında öğrencilerin güneş enerjisi panelleri kullanarak sulama yapmaları ve güneş enerjisiyle enerji tasarrufu projesi ön plana çıktı. Fuarda 3200 yıllık olduğu iddia edilen tarihi eserin sergilendiği stant katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Amaçlarının öğrencilerde ve velilerde bilime karşı duyarlılık oluşturmak olduğunu dile getiren Okul Müdürü Mehmet Çiftel, "Gelecekte bölgede yaptığımız bilim fuarlarıyla geleceğin bilim insanları yetişecek. Geçmişte köy okullarını düşündüğümüzde ellerinde tezekle okula giden öğrencilerimiz varken bugün yıl 2016 ve bilgi gelişim çağındayız. Öğrencilerimiz, bu bilgi çağına ayak uydurmuş durumdadır. İnşallah bundan sonra ellerinde tezek olan öğrenciler değil okul bahçelerinde bilim fuarlarında boy gösteren bilim adamları yetiştireceğiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'in Bakmaç Köyü'nde Bilim Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement