Siverek'te 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Siverek'te 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Siverek\'te 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde aşure günü etkinliği kapsamında 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

12.10.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aşure günü etkinliği kapsamında 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Siverek Belediye Başkanlığınca her yıl düzenlenen geleneksel aşure günü etkinliği kapsamında dört farklı noktada açılan stantlarda aralarında esnaflarında bulunduğu beş bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.

Cumhuriyet Caddesindeki Ağaçhan Parkında düzenlenen etkinliğe aralarında bayanlarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin geleneksel hale getirildiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, "Özelikle tüm halkımızın hicri yılbaşını kutluyorum. Aşure etkinliği ile ilgili bu yılın özel bir anlamı var. Aşure Kerbela olayı dediğimiz tarihte çok aziz hatıraları bulunan şehitlerimizin anıldığı bir gün. Bu arada 15 Temmuz olayları ile birlikte ülkemizin yaşadığı bu zor süreç henüz bitmiş değil. Aşure vesilesiyle bir kez daha 15 Temmuz şahitlerimizi de buradan yad ediyoruz. Tüm halkımızın aşure gününü tebrik ediyorum, hicri yılbaşlarını da kutluyorum. İnşallah bundan sonraki süreç kardeşlik, birlik ve huzur anlamında ülkemize, dünyaya bu vesileyle daha güzel günler getirir diyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement