Siverek'te Su Kuyusunun Korunması Talebi - Son Dakika
Güncel

Siverek'te Su Kuyusunun Korunması Talebi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup mahalle sakini, yol genişletme çalışması alanında kalan su kuyusunun korunmasını talep etti.

16.05.2016 13:18

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup mahalle sakini, yol genişletme çalışması alanında kalan su kuyusunun korunmasını talep etti.

Üstüntaş Mahallesi yakınlarında toplanan mahalle sakinleri, yaklaşık 50 yıllık su kuyusunun Siverek- Adıyaman karayolunda devam eden yol genişletme çalışmaları alanında kaldığını belirterek, konuya çözüm bulunulmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan Medet Güzeler, kuyunun korunması için Karayolu Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını söyledi.

Kuyunun bölgede "Cuma'nın kuyusu" olarak bilindiğini belirten Güzeler, "Kuyu yıllar önce Siverek'in tanınmış ustalarından İbrahim usta tarafından yapılmış. Kuyu, bölgede yaşayan köylülerin yanı sıra Adıyaman'a giden karayolunun üzerinde bulunması dolayısıyla binlerce yolcu tarafından da istifade edilmesi açısından önemli. Yol yapım çalışmalarında bu tarihi ve manevi değeri olan eserin kaybolmaması ve bir formülle bölge insanının hizmetinde kalmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siverek'te Su Kuyusunun Korunması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement