Sivok, 148 Gün Sonra Forma Giydi - Son Dakika
Spor

Sivok, 148 Gün Sonra Forma Giydi

Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul Başakşehir ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisine göre 3 değişiklik yaptı.

06.04.2015 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe maçında sakatlanan Tolga Zengin'in yerine oyuna dahil olan kaleci Günay Güvenç, bugünkü mücadelede ilk 11'de sahaya çıkarken, Cenk Gönen yedek soyundu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de şans bulan Günay, İstanbul Başakşehir maçıyla siyah-beyazlı forma altında ilk kez Süper Lig'de ilk 11'de görev aldı.

Bu sezon uzun süreli sakatlıklar yaşayan ve son olarak ayak parmağı kırılan Mustafa Pektemek'in yanı sıra Oğuzhan Özyakup, Pedro Franco, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedekler arasında bulundu.

Sivok, 148 gün sonra forma giydi

Necip Uysal'ın yerine savunmanın göbeğinde Ersan Adem Gülüm ile birlikte görev alan Tomas Sivok, uzun bir aradan sonra formasına kavuştu.

Geçen sezon olduğu gibi 2014-2015'te de uzun süreli sakatlıklar yaşayan Çek oyuncu, 148 gün sonra forma giydi. Bu sezon ligdeki son maçını 9 Kasım 2014'te yine İstanbul Başakşehir'e karşı oynayan Sivok, takımının lacivert-turunculu ekiple yaptığı bir başka maçta görev alma şansı yakaladı. Sivok, kaptanlık görevini de uzun bir aradan sonra üstlendi.

Fenerbahçe maçında yedek soyunan Olcay Şahan, 1 haftalık aranın ardından tekrar ilk 11'e geri döndü.

Orta sahada Tolgay ve Hutchinson görev aldı

Beşiktaş'ta İstanbul Başakşehir karşısında orta sahada Tolgay Arslan ile Atiba Hutchinson görev aldı.

Tolgay ve Hutchinson, savunmaya dönük görev yaparken, önlerinde hücuma desteği Jose Sosa verdi.

Veli Kavlak cezalı

Beşiktaş'ta sarı kart cezası nedeniyle Veli Kavlak, İstanbul Başakşehir karşısında forma giymedi.

Tolga Zengin'in yanı sıra Alexander Milosevic ve Daniel Opare, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmadı.

İstanbul Başakşehir'de ise bu sezon toplam 8 sarı kart gören Uğur Uçar, cezasından dolayı kadroda yer almadı.

İki tribüne seyirci alınmadı

Beşiktaş'ın ev sahibi olarak sahaya çıktığı karşılaşmada, iki tribüne seyirci alınmadı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından siyah-beyazlı kulübe tribün kapatma cezası nedeniyle batı ve kuzey kale arkası tribünlerinde taraftarlar bulunmadı.

Karşılaşmayı 8 bine yakın taraftar izledi.

Mehmet Selim Kiraz unutulmadı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz, iki takım arasında oynanan maçta unutulmadı.

İstanbul Başakşehirli oyuncular sahaya "Şehidimiz Mehmet Selim Kiraz için" pankartıyla çıkarken, tribüne de Kiraz'ın fotoğrafının yer aldığı "Başakşehir'deki evini kalbimize taşıdın" yazan bir pankart asıldı.

Beşiktaşlı futbolcular ise sahaya Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yılı nedeniyle "170 yıldır sizin yanınızda suçluların karşısında" yazılı pankartla çıktı.

Bu arada, hafta içinde hayatını kaybeden sanatçı Kayahan Açar da unutulmadı. Maç öncesi Kayahan'ın şarkıları çalınırken, skorboardda merhum sanatçının fotoğrafına yer verildi.

Her iki takım oyuncuları, seremoniye de "Futbol camiası tek yürek! Futbol şiddetine karşı omuz omuza" yazılı pankartla çıktı.

Bu arada maç öncesi başlayan yağmur, karşılaşmanın başlamasıyla birlikte etkisini artırdı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Sivok, 148 Gün Sonra Forma Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement