Iğdır'da Soğukta Kanatları Donan Karga Tedaviye Alındı - Son Dakika
Kültür Sanat

Iğdır'da Soğukta Kanatları Donan Karga Tedaviye Alındı

Iğdır'da soğuk hava nedeniyle kanatları donan ve uçamaz hale gelen karganın, bulunduğu ağaç dalından düşmemek için pençeleriyle tutunması ilginç görüntüler oluşturdu.

16.01.2015 10:02  Güncelleme: 10:04

Iğdır'da soğuk hava nedeniyle kanatları donan ve uçamaz hale gelen ve bulunduğu ağaç dalından daha fazla tutunamayarak düşen karga, koruma altına alındı.

Gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü Iğdır'da, soğuk hava en çok yaban hayvanlarını etkiliyor. Kent merkezinde soğuktan kanatlarını kullanamaz hale gelen bir karga, yere düşmemek için yoğun çaba gösterdi.

Bulunduğu çınar ağacında dengesini kaybeden karga, kanatlarını çırpamaması nedeniyle yere düşmemek için pençelerini kullandı. Bir süre baş aşağı şekilde pençeleriyle ağaca tutunan karga, daha fazla dayanamayarak yere düştü.

Iğdır Belediyesi'nin bahçesindeki çimenlik alana düşen kargayı Kemal Yalınkaya yakaladı. Bir süre kuş beslediğini anlatan Yalınkaya, karganın herhangi bir yarasının bulunmadığını söyledi.

Kuşların soğuk havadan çok etkilendiğini belirten Yalınkaya, "Herhangi bir şekilde yaralanmamış. Ayaklarında da sorun yok. Soğuk nedeniyle kanatlarını çırpamıyor. Bu nedenle de yorgun ve aç kalmış. Tedavi edilmesi gerekiyor" dedi.

Bölgeye gelerek kargayı teslim alan Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu ise kargayı bir süre tedavi edeceklerini belirtti.

Türkoğlu, karganın soğuktan etkilendiğini ve kanatlarında sorun olduğunu ifade ederek, "Bunun yanı sıra ayaklarında da kasılma mevcut. İlaç tedavisi yapacağız ve iyi bir şekilde besledikten sonra doğaya salacağız" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Iğdır'da Soğukta Kanatları Donan Karga Tedaviye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement