Sokak Köpekleri Hakkında Bilinçlendiler - Son Dakika
Yerel

Sokak Köpekleri Hakkında Bilinçlendiler

Sokak Köpekleri Hakkında Bilinçlendiler

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hizmetleri birimi ekipleri, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde köpekler hakkında genel bilgi ve sokak köpekleri konulu seminere katıldı.

09.05.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Veteriner Hizmetleri birimi ekipleri, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde köpekler hakkında genel bilgi ve sokak köpekleri konulu seminere katıldı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'ndan Dr. Yasemin Salgılı Demirbaş ve Araştırma Görevlisi Erkin Şafak'ın verdiği seminerde, sokak köpekleri hakkında bilinmesi gerekenler ve insanlarla uyumu anlatıldı. Sokak köpekleri hakkında neleri doğru, neleri yanlış biliyoruz, sokak köpeklerine davranış ve davranış problemlerine yaklaşım, onları ortak olduğumuz yaşama ne denli katıyoruz, sokak köpeklerinin sorunlarını en aza indirmek için neler yapılmalı ve sokak köpeklerinin insanlarla uyumu nasıl olmalı gibi sorulara da yanıt verildi.

İnsanın dünyada yaşayan tek canlı olmadığını, bu yüzden diğer canlıların yaşamlarına saygı göstermesi, özellikle kendileri ile birlikte yaşayan hayvanların haklarına özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Mustafa Yüksel, "Sokak köpeklerinin tek istedikleri yaşamı paylaşmak. Önce sevgi, sonra yemek isterler. Mamak Belediyesi olarak biz de sokak hayvanları konusunda çalışmalar yapmaktayız. Sokak köpekleri Kutludüğün'de bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizde uzman veterinerler tarafından muayeneden geçiriliyor. İç, dış, parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanları aynı zamanda sahiplendiriyoruz. Sokak hayvanlarının sorunlarını en aza indirmeyi ve hayvan sevgisini aşılama adına sahada çalışan personelimizin yetkinlik kazanması önemlidir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Köpekleri Hakkında Bilinçlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement