Söke Ovası'nda Pamukta Damlama Sulama 4 Bin Dekar Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Söke Ovası'nda Pamukta Damlama Sulama 4 Bin Dekar Ulaştı

Söke Ovası\'nda Pamukta Damlama Sulama 4 Bin Dekar Ulaştı

Söke Ovası’nda beton kanallardan veya azmaklardan vahşi sulama yapılırken, son dönemde arıtma sistemli damlama sulama yapılmaya başlandı.

08.08.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Ovası'nda beton kanallardan veya azmaklardan vahşi sulama yapılırken, son dönemde arıtma sistemli damlama sulama yapılmaya başlandı. Pamukta damlama sulama sistemi uygulaması, ÇATAK Projesi ile birlikte Söke Ovası'nda 4 bin dekar civarında alana ulaştı. Yapılan hesaplamalara göre bitkinin ihtiyacı kadar suyun verildiği damlama sulama sisteminde gübre ve ilaçlamada pamuğa su ile birlikte enjekte edilebiliyor.

Damlama sulamanın amacının vahşi sulamanın önüne geçmek ve bitkiye ihtiyacı kadar suyu verebilmek olduğunu dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; "Damlama sulama ile tarlaların tuzlulaşmasının da önüne geçilecek. Önümüzdeki yıllarda Söke Ovası'nda damlama sulama sistemlerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.

Uzun yıllar ortalamalarına bakıldığında gelecek yıllarda su kıtlığından bahsedildiğini, sulama sistemlerinin bu nedenle de çok önemli olduğunu belirten Kemal Kocabaş; "Sulama sistemleri fazla sudan kaynaklanan sıkıntıların önüne geçeceği gibi, tarlaların ıslahı, ürünün arazinin her alanında eşit ve kaliteli yetişmesini sağlayacaktır" dedi. Kocabaş damlama sulama sistemi uygulamasının otomasyonu da beraberinde getirdiğini belirterek, damlama sulama siteminin işçilik gerektirmeyerek sulama zahmetini en alt düzeye çektiğini de sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Ovası'nda Pamukta Damlama Sulama 4 Bin Dekar Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement