Kahreden olay! Sobadan zehirlenen iki kardeş yaşamını yitirdi - Son Dakika
3.Sayfa

Kahreden olay! Sobadan zehirlenen iki kardeş yaşamını yitirdi

Adıyaman'da şiddetli rüzgar nedeniyle sobadan çıkan gazın eve dolması iki kardeşin hayatına mal oldu. Tüm aile bireylerinin zehirlendiği olayda, vefat eden kardeşler yan yana defnedildi. Çocukların yakınları cenazede sinir krizi geçirdi.

22.01.2021 09:01  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Turgut Reis mahallesinde tek katlı bir evde yaşayan 4 çocuklu Yıldırım ailesi, soba gazının zehirleyerek öldürdüğü iki evladının kaybıyla yıkıldı.

BABA FARK ETTİ

Salı gecesi sobayı yaktıktan sonra uyuyan Rıfat Yıldırım ve eşi Meliha Yıldırım, sabaha karşı midelerinin bulanması üzerine uyandı. Uyandıkları sırada çocukları Taha, Dilan ve Müttalip'i hareketsiz bir şekilde gören anne baba, durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi.

Isınmak için yaktıkları soba iki kardeşe mezar oldu

İKİ KARDEŞ YAN YANA DEFNEDİLDİ

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk kontrol sonrası, Dilan ve Müttalip'in öldüğünü tespit etti. Tedavileri için sağlık ekipleri tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen diğer aile bireylerinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan hayatlarını kaybeden Dilan ve Müttalip'in cenazeleri, yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Kardeşlerin cenazeleri yan yan defnedilirken, Yıldırım ailesi geceyi hastanede geçirdi.

Isınmak için yaktıkları soba iki kardeşe mezar oldu

ŞİDDETLİ RÜZGAR GAZI EVE DOLDURDU

Polis ve itfaiye ekipleri, olayın ardından evde detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. Yapılan incelemede ailenin lodos nedeniyle soba gazının eve dolması sonucu zehirlendiği ortaya çıktı. Şiddetli rüzgarın soba yanan evlerde büyük risk oluşturduğunu kaydeden Adıyaman Belediyesi İtfaiye Amiri Muhittin Yaylas, "İki çocuğumuz maalesef söndürülmeyen sobanın, şiddetli rüzgar nedeniyle eve dolan karbonmonoksiti solumalarından dolayı hayatını kaybetmiş. Tüm vatandaşlarımız uyumadan sobalarını mutlaka söndürsün, baca ve borularını da düzenli olarak temizlesin. Bacaların çatının en az 1 metre üstünde yani yüksekte olması gerekmektedir. Bunlara çok özen göstermek lazım. Vatandaşlarımızın bunlara özen göstererek tedbir almasında yarar var." şeklinde konuştu.

"İÇİMİZ YANDI BAŞKALARI YAŞAMASIN"

Ölen çocukların dayısı Beşir Boybey ise, "Eniştem sabah rahatsızlanarak kalkıyor ve odaya baktığında herkesi baygın bulunca polis ve sağlık ekiplerini arıyor. Gelen ekipler kontrol ettiğinde 2 yeğenim vefat etmiş. Diğer yeğenim Mustafa gece dedesinde kaldığı için kurtuluyor. Söndürülmeyen soba nedeniyle iki yeğenim vefat etti. Bizim içimiz yandı, başkaları bu acıyı yaşamasın. Bunun için herkesin duyarlı olmalarını istiyoruz. Sobalarını söndürmeden uyumasınlar" dedi.

Kahreden olay! Sobadan zehirlenen iki kardeş yaşamını yitirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Kahreden olay! Sobadan zehirlenen iki kardeş yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement