Sphero Ollie, Saatte 22 Km Hız Yapabilen Bir Oyuncak - Son Dakika
Teknoloji

Sphero Ollie, Saatte 22 Km Hız Yapabilen Bir Oyuncak

Sphero Ollie, Saatte 22 Km Hız Yapabilen Bir Oyuncak

Akıllı telefon ile kontrol edebildiğiniz, 22 kilometre hız çıkan ve 3D yazıcı ile özel parça üretebildiğiniz oyuncağa ne isim verilir? Sphero Ollie tabii ki.Sphero firması bize yabancı değil, daha önce kendi ismiyle çıkan ve akıllı telefon kumandalı top şeklinde oyuncak ile ne kadar eğlenilebileceğini görmüştük. İşte şimdi bu firma ikinci uzaktan kumandalı oyuncağı olan "Ollie"yi tanıttı.

21.11.2014 20:38

Akıllı telefon ile kontrol edebildiğiniz, 22 kilometre hız çıkan ve 3D yazıcı ile özel parça üretebildiğiniz oyuncağa ne isim verilir? Sphero Ollie tabii ki.

Sphero firması bize yabancı değil, daha önce kendi ismiyle çıkan ve akıllı telefon kumandalı top şeklinde oyuncak ile ne kadar eğlenilebileceğini görmüştük. İşte şimdi bu firma ikinci uzaktan kumandalı oyuncağı olan "Ollie"yi tanıttı.

Ollie iki tekerleği olan yuvarlak bir kutu gibi görünüyor. Ama çok sağlam gövdesi ve güçlü motorları sayesinde hızla hareket ediyor, atlıyor, zıplıyor, patinaj çekiyor, hızla dönüyor ve yüksekten düşünce zarar görmüyor. iOS veya Android cihazınıza Bluetooth ile bağlanıyor ve kendi uygulaması ile kontrol ediyorsunuz. Özellikle küçük kullanıclar için saatler boyunca eğlence anlamına geliyor Ollie.

Ama Ollie'nin bir özelliği daha var ki, bu oyuncak dünyasında bir ilk. 3D yazıcı ile üretebileceğiniz ekstra parçaları Oliie'ye takıp onu özelleştirmek mümkün. Bunun için Sphero firması Avusturalya'lı tasarım ekibi Makers Empire ile çalışarak "Ollie Customizer" uygulamasını hazırlamış. Bu uygulamada Ollie için planlanmış bazı parçaları istediğiniz gibi değiştirerek üç boyutlu çıkış alabiliyorsunuz. Eğer bir 3D yazıcınız yoksa bunları Makers Empire sizin için basıp yollayabiliyor. Gerçi uluslararası kargo ücretlerini toplayıp bir 3D yazıcı almak daha mantıklı olabilir.

Sphero Ollie ile ilgilendiyseniz, kendi sitesinden standart setini 99 Dolar'a, siyah setini 124 Dolar'a ve ekstra aksesuar setini 49 Dolar'a satın alabilirsiniz.

Çocukların çok hoşuna gidebilecek uzaktan kumandalı bir başka teknolojik oyuncak da, ünlü drone üreticisi Parrot'un Mini Drone serisi olabilir.

The post Sphero Ollie, Saatte 22 KM Hız Yapabilen Bir Oyuncak appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Sphero Ollie, Saatte 22 Km Hız Yapabilen Bir Oyuncak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement