Sultanbeyli'de Kutlu Doğum Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Sultanbeyli'de Kutlu Doğum Coşkusu

Sultanbeyli Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği anma programında, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) örnek hayatı anlatıldı.

19.04.2015 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanbeyli Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği anma programında, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) örnek hayatı anlatıldı.

Yaklaşık bir haftadan beri bir dizi etkinliğe imza atan Sultanbeyli Belediyesi, görkemli bir kapanış programına imza attı. Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen anma programında Hz. Muhammed'in örnek hayatı anlatıldı. Etkinliğe Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar ve Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Abdurrahman Bozan, Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in veda hutbesi hem Arapça hem de Türkçe olarak okundu. Etkinlikte 'Peygamberimiz ve Yaşama Ahlakı' konulu sunum yapan Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, peygamber efendimizin hayatı hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda ünlü ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül de sahne aldı.

"DOLU DOLU BİR HAFTA YAŞADIK"

İlçede gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, "Hafta içerisinde okullarımızda, kültür merkezlerimizde, kent meydanımızda dolu dolu etkinlik diyebileceğimiz bir hafta yaşadık. Çok değil 12-13 yıl kadar önce bin yıl süreceği ifade edilen bir süreci beraber yaşamıştık. Allah'a hamdolsun ki bu çok uzun sürmedi. Bu kadar süre sonra devlet büyüklerimizin cesareti ve mücadelesi sonucunda bugün bu güzel etkinlikleri yapabilir hale geldik. Buraya gelen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz, peygamber aşkıyla buraya kadar teşrif ettiler" ifadelerine yer verdi.

DERECEYE GİRENLER UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Etkinlikler kapsamında ilçede liseler arası çeşitli yarışmalarında düzenlendiğini kaydeden Zafer Söğütçü, "Okullarımızda Siyer-i Nebi yarışmaları, Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışmaları ve ezanı güzel okuma yarışmaları tertip edildi. Burada dereceye giren öğrencilerimize hediyelerimiz oldu. Siyer-i Nebi yarışmasında ilk üçe giren yarışmacılarımızı umreye göndererek ödüllendirmiş olduk. Diğer birincilerimizi de aynı şekilde umreye göndererek ödüllendirdik. İnşallah bundan sonraki yıllarda bu etkinlikleri daha da genişleterek devam ettirmek niyetindeyiz" dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Siyer-i Nebi, güzel Kur'an-ı Kerim okuma ve güzel ezan okuma yarışmalarında dereceye girenler umre ve altın ile ödüllendirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanbeyli'de Kutlu Doğum Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement