Suluova'da Aile İçi Etkili İletişim Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Suluova'da Aile İçi Etkili İletişim Semineri Verildi

Suluova\'da Aile İçi Etkili İletişim Semineri Verildi

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, Suluova'da "aile içi etkili iletişim" semineri verdi.

27.05.2014 15:37  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duman,  Suluova Kadın Girişimciler Derneği tarafından uygulanan El Emeği Göz Nuru Projesi kapsamında verdiği seminerde, Türk halkının davranış ve becerilerinin birçoğunu kendilerinden önceki ebeveynlerinden öğrendiği ve gelecek nesillere aktardığını belirtti.

Aile içi iletişimde eşlerin rollerinin çok önemli olduğunu anlatan Duman, "Eşler öncelikle kendi özelliklerini belirlemeleri ve ona göre bir davranış ve söylemde bulunmalıdır. Birbirlerinin özelliklerini ve yeteneklerini bilen, kabul eden ve buna göre davranış sergileyen eşlerin kurduğu yuvalar daha huzurlu ve sağlam olmaktadır. Karşılıklı anlayış, hoşgörü ve dayanışma mutlu aileleri ve toplumları ortaya çıkarır. Eşlerin birbirlerinden yüksek beklenti içinde olmaması olabilecek hayal kırıklıklarının önüne geçer" dedi.

Çocukların anne ve babalarını model aldığına dikkat çeken Duman, şöyle devam etti:

"Çocuklar anne ve babaların birer kopyasıdır. Çocuklarınıza küçük yaşlardan itibaren doğru bilgi ve beceri kazanmasına yardımcı olun. Bunu yaparken aynı doğruları sizlerin de uyguluyor olması sağlam karakterli çocukların ortaya çıkmasında çok etkilidir. Güzel ahlak ve davranışı ancak küçük yaşlarda çocuklarınıza kazandırabilirsiniz, ileri yaşlarda bunu yapmanız mümkün olmaz. Çocukların interaktif ortamlardaki doğrularla buluşmalarını siz sağlayınız. Çocukların her istediğini yapmak ve almak doyumsuz ve mutsuz bireyler ortaya çıkarır."

Seminere katılanlara, aile içi iletişimin güçlendirilmesi, kadının statüsünün ailede arttırılması, bilinçli iletişim kuran anne ve babalar, büyük ve küçük ebeveynlerle sağlıklı iletişim kurma, çocukları zararlı ortam ve sanal dünyadan koruma konularında bilgilendirmelerde bulunan Duman, "İl genelinde aile içi iletişimin güçlendirilmesi için birçok eğitim ve faaliyetler yapılmaktadır. Ailelerimize koruyucu ve önleyici rehberlik desteği veriyoruz. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan 700 kadar ailemizi sosyal ve ekonomik olarak destekliyoruz. Kadınlarımızın daha çok girişimci olmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çeşitli projeler hazırlıyoruz" diye konuştu.

Aile içindeki şiddeti körükleyen en önemli sebepler olarak evliliklerin sağlıklı yapılamaması olduğunu vurgulayan Duman ayrıca, görsel ve yazılı basında olumsuz örneklerin çoğalması, sanal hayatın ön plana çıkarılarak lüks hayatların topluma gösterilerek yanlış bir algı oluşması, insanların her şeyi çok çabuk tüketmesi, doyumsuz olması, elindeki şeylerin kıymetini bilmemesi ve daha yüksek beklenti içinde bulunması gibi etkenlerin aile içi şiddeti körüklediğini ifade etti.

Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Canan Oral ise ?2013 yılında uygulamaya başladıkları El Emeği Göz Nuru Projesi kapsamında 40 ev hanımına iğne oyası ve nakış kursu verdiklerini belirtti.

Oral, "Kursların yanı sıra proje kapsamında çeşitli eğitimler düzenleyerek kadınlarımızın ve eşlerinin bilinçlenmesi, aile hayatındaki şiddete karşı duyarlılık oluşturma, aile ve toplum hayatında kadınlarımızın statüsünün doğru belirlenmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.

Öğretmenevi salonunda yapılan seminere Kaymakamı Hayatı Taşdan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da Aile İçi Etkili İletişim Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement